Μανταρίνι: Οφέλη στην υγεία και λίγες θερμίδες

To μανταρίνι όπως θα γνωρίζετε, ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι. Στην Ιαπωνία υπάρχει μια παρόμοια ποικιλία μανταρινιών, που είναι γνωστή ως satsuma mandarin ή Unshu mikan. Όπως και το πορτοκάλι, το μανταρίνι ανήκει στην Rutaceae, που ονομάζεται επιστημονικά Citrus reticulata.

Στην πραγματικότητα, το διατροφικό προφίλ του μανταρινιού μοιάζει με αυτό του πορτοκαλιού: Τα μανταρίνια έχουν λιγότερες από 40 θερμίδες, περίπου 1,5 γραμμάρια ινών, πολλά ισχυρά φλαβονοειδή και σχεδόν το ίδιο ποσοστό βιταμίνης C που θα είχε ένα μικρό πορτοκάλι. Το μανταρίνι βοηθά στην αποτελεσματική απορρόφηση σιδήρου και περιέχει περίπου 3 φορές περισσότερη βιταμίνη Α από το πορτοκάλι.

Τα μανταρίνια προέρχονται από τα τροπικά δάση της νοτιοανατολικής Κίνας. Τώρα, αυτός ο καρπός αναπτύσσεται ευρέως σε όλο τον κόσμο -στη Νότια Αφρική και την Καλιφόρνια παράγονται κατά κόρον.

Τα οφέλη του μανταρινιού είναι πολύ λιγότερο γνωστά (σε σύγκριση με τα πορτοκάλια), ωστόσο, είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ιδού τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει το μανταρίνι.

Ολόκληρο το κείμενο εδώ

Δείτε και αυτά