Το αποκαλούν και calamondin ή suter ή, πιο απλά, φιλιππινέζικο μοσχολέμονο. Πρόκειται για ένα στρογγυλό, πρασινοκίτρινο φρούτο με καταγωγή από τη Νοτιοανατολική Ασία. Η ελαφρώς ξινή και πολύ αρωματική γεύση του νοστιμίζει πολύ τα πιάτα της εγχώριας κουζίνας τους, ενώ ο χυμός του, σκέτος ή μέσα σε παγωμένο τσάι, λειτουργεί τονωτικά και αναζωογονητικά για τον οργανισμό ειδικά τις μέρες όταν η θερμοκρασία στη χώρα είναι υψηλή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Πηγή: olivemagazine.gr
- Ετικέτες: calamondin, μοσχολέμονο