Το κουνουπίδι φαίνεται να αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος στις καθημερινές διατροφικές μας επιλογές, αφού πλέον το συναντάμε από την ζύμη μιας λαχταριστής πίτσας έως και στις αχνιστές τηγανιτές πατάτες, που κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθεί. Αν και η δημοφιλία του μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε κάποιους ή να ξενίσει ορισμένους, από διατροφικής πλευράς είναι απολύτως κατανοητό και οι ακόλουθοι έξι λόγοι σίγουρα θα το επιβεβαιώσουν.
Θρεπτική πυκνότητα
Ένα φλιτζάνι ωμό κουνουπίδι περιέχει πάνω από το 75% της ελάχιστης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης C. Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, τα θρεπτικά του συστατικά είναι απαραίτητα για την επισκευή του DNA, όπως και για την παραγωγή τόσο του κολλαγόνου όσο και της σεροτονίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της ευτυχίας και τον ποιοτικό ύπνο. Η βιταμίνη Κ που εμπεριέχεται σε αυτό απαιτείται για το σχηματισμό των οστών, με το έλλειμμα της να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Το κουνουπίδι παρέχει επίσης μικρότερες ποσότητες άλλων θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης B, του φωσφόρου, του μαγνησίου και του καλίου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Πηγή: vita.gr
- Ετικέτες: διατροφή, κουνουπίδι, υγεία