Ο αθλητικός στοιχηματισμός σήμερα: Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία 

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η 3η Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα με θέμα τις Προκλήσεις και Προοπτικές του Αθλητικού Στοιχηματισμού για την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία σήμερα.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ελληνικό Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον. Συμμετείχαν 35 ομιλητές εκ των οποίων 6 προσκεκλημένοι από το εξωτερικό, 2 Υπουργοί και 2 Γενικοί Γραμματείς. Βασικά θέματα των εργασιών ήταν:

α) ο κλάδος του διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα, με έμφαση στις οικονομικές δυνατότητες και ευκαιρίες, υπό το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο,
β) το κανονιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την καινοτομία,
γ) η σχέση του στοιχήματος με την κοινωνία και ειδικότερα τα θέματα χορηγικής πολιτικής, διαφήμισης και επικοινωνίας και
δ) η παιγνιοποίηση και ο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος των e-sports.

Την ημερίδα προλόγισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Α. Κατσής, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Π. (Τάκης) Δ. Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Χ. Τσέκερης (Ερευνητής ΕΚΚΕ & Stellenbosch Professor Extraordinary).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε και αυτά