Παραμύθι για παιδιά κι ένα για ενήλικες την Κυριακή στη Λάρισα

Ένα ελκυστικό πρόγραμμα για παιδιά, αλλά και για .. μεγάλους ετοίμασε το Μουσικότροπο!

Η Ανθή Θάνου πρόκειται να δώσει τρεις παραστάσεις αφήγησης, δύο για παιδιά και μια για ενήλικες, με συνοδεία ζωντανής μουσικής, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Παραστάσεις που υπερβαίνουν την πραγματικότητα και ανοίγουν ένα παράθυρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα και στην ελπίδα.

Για παιδιά «Η ψάθινη κορδέλα»

Με μια ψάθινη κορδέλα ένα παλικάρι κερδίζει την αγάπη, μια γοργόνα χαρίζει μήλο μαγικό σ’ έναν ψαρά, μια βασιλοπούλα έχει καθρέφτη μαγικό και μια γριά πεινάει πολύ και φτάνει μέχρι την κορφή του βουνού για να βρει φαΐ! Όλα τούτα τα παραμύθια είναι μέσα σε ένα καρυδάκι και μόλις το σπάσουμε σουτ ανοίγει, σουτ αρχίζει!

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ

Πρωινή παράσταση: 12:00 – Απογευματινή παράσταση 17:30

Αφήγηση Ανθή Θάνου – Μουσική επιμέλεια Αλέξανδρος Μακρής

Είσοδος 5 ευρώ

Για ενήλικες «Τσιφ ή θεοί διάγοντες βίον ανθρωπινόν»

Έσμιξε ο Ουρανός και η Γη και έφτιαξαν την πρώτη  σάρα των θεών αυτών που μας παιδεύουν μέχρι σήμερα. Όμως σ’ αυτούς χρωστάμε  το ελεύθερο πνεύμα, αυτό που δεν υποτάσσεται σε περιορισμούς που πετάει ελεύθερο πάνω από θάλασσες, δάση, πολιτείες. Το ελεύθερο πνεύμα κάποτε θα πάρει ύψος ικανό και θα αγναντέψει όλους αυτούς τους υποταγμένους στη μετριότητά τους, τους φανατικούς, τους, τους, τους, τους και θα ….

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη Θεογονία του Ησίοδου και την Ελληνική Μυθολογία του Ν. Τσιφόρου.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ

Βραδινή παράσταση: 20:00

Είσοδος 5 ευρώ

Αφήγηση Ανθή Θάνου – Μουσική επιμέλεια Αλέξανδρος Μακρής

Η Ανθή Θάνου ακολουθώντας το δρόμο των παλιών παραμυθάδων, αφηγείται λαϊκά παραμύθια θέλοντας να ψυχαγωγήσει και να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Η μουσική και το τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, τονίζει τη δράση των ηρώων, τους συντροφεύει στα δύσκολα ταξίδια, προετοιμάζει τον ακροατή για την επόμενη σκηνή, ξεκουράζει το κοινό με τραγούδια και μελωδίες ώσπου να ξεκινήσει πάλι η αφήγηση.

Μικρές παύσεις με παιχνίδια είναι αναγκαίες για να ξεμουδιάσουν  οι μικροί ακροατές.

Πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η παράσταση των λαϊκών παραμυθιών έχει ηθικό (η πάλη ενάντια στο κακό δικαιώνει), ψυχολογικό (ελπίζουμε να νικήσουμε τους δικούς μας δράκους-φόβους) και γλωσσικό κέρδος (τι να είναι άραγε το κόσκινο και το σκαφίδι;).

Υπερβαίνει την πραγματικότητα και ανοίγει ένα παράθυρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα, στην ελπίδα.

Δείτε και αυτά