Βραδιά οινικής / γευστικής παρουσίασης στο εστιατόριο «Να με θυμάσαι»

Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…» (Λεωφόρος Καραμανλή), διοργανώνει την 46η βραδιά οινικής / γευστικής παρουσίασης με εκλεκτούς οίνους τής οινοποιίας Πουλτσίδη «Κάρυος Γη» και με νέες γεύσεις τού σεφ Μανώλη Πανταζή που θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρασιών.

Οι αμπελώνες και η οινοποιία Πουλτσίδη βρίσκονται στις Νέες Καρυές Λάρισας, σε επικλινή εδάφη, που χαρακτηρίζονται ως ασβεστούχα αργιλοπηλώδη, με υψόμετρο από 140m έως 160m.

Το μικροκλίμα τής περιοχής χαρακτηρίζεται από έντονες βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, ενώ από υψηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένη ξηρασία την άνοιξη και το καλοκαίρι, γεγονός που βοηθά στην εφαρμογή τής βιολογικής καλλιέργειας των αμπελώνων.

Από το 2006 η αμπελοκαλλιέργεια βρίσκεται υπό το καθεστώς βιολογικής διαχείρισης (πιστοποίηση από τη BIO HELLAS).

 

Το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν οι ετικέτες:

 

            ΚΑΡΥΟΣ ΓΗ – ΛΕΥΚΟΣ

(SAUVIGNON BLANC)

Λαμπερό, κρυστάλλινο, με ελαφρώς πρασινωπές ανταύγειες και υποκίτρινο χρώμα.

Μύτη έντονη, πλούσια, τυπική της ποικιλίας με αρώματα εσπεριδοειδών, ροδάκινου και νότες πεπονιού στο τέλος.

Γεμάτο στο στόμα με εξαιρετική ισορροπία και φινέτσα.

Η ζωηρή, αλλά και κομψή οξύτητα υποστηρίζει την γευστική ένταση και συντελεί στη μακρά παραμονή τών αρωμάτων.

 

CHARDONNAY OAK

(άγριες ζύμες & αφιλτράριστο)

Μία μοναδική «επαφή», όπου τα στοιχεία της δρυός αγκαλιάζουν υπέροχα τα πρωτογενή ανθικά και τα φρουτώδη αρώματα του Chardonnay.

Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε γαλλικά βαρέλια Ermitage 500 λίτρων, όπου το κρασί παραμένει για 6 μήνες με την παρουσία των οινολασπών.

Διακρίνεται από πολυπλοκότητα και ένταση στη μύτη, όπου η βανίλια, οι ξηροί καρποί και ο καπνός «δένουν» με αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών.

Με οξύτητα ισορροπημένη και εναρμονισμένη με το σύνολο, με φρουτώδη επίγευση μακριάς διάρκειας και με τον δρυ να «σβήνει» όμορφα και γλυκά.

 

VINTAGE

(ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ

Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο)

Ένα πληθωρικό, ερυθρό κρασί τετραετούς εξέλιξης, τριών ποικιλιών, του Cabernet Sauvignon, του Αγιωργίτικου και του Ξινόμαυρου. Παραμένει για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια και άλλα δύο χρόνια σε φιάλες. Χαρακτηρίζεται από έντονο, βαθυκόκκινο χρώμα και από σύνθετα και πικάντικα αρώματα ώριμων φρούτων και βανίλιας. Πλούσιο και γεμάτο στο στόμα με ώριμες τανίνες και μακριά επίγευση. Ένα ευγενές κρασί με πλούσιο χαρακτήρα και γευστική πολυπλοκότητα. Πίνεται στους 18-20 C και σερβίρεται σε καράφα. Η πιθανή παρουσία ιζήματος οφείλεται στον φυσικό τρόπο διαύγειας του οίνου και στην μακροχρόνια εξέλιξη του.

 

 

ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΗΜΙΑΦΡΩΔΗΣ

(Syrah, Merlot)

Ένας πρωτόγνωρος συνδυασμός που σφύζει από αρώματα φρούτων του δάσους και λουλουδιών στη μύτη, ενώ στο στόμα ευωδιάζει μια υπέροχη γλύκα με ελαφρύ χαρακτήρα και δροσιστικές φυσαλίδες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα καλοφτιαγμένο ημίγλυκο ημιαφρώδες κρασί που εκπλήσσει ευχάριστα!

 

Η συμμετοχή είναι € 25.00/άτομο.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 287833.

 

Δείτε και αυτά