Το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…» (Λεωφόρος Καραμανλή), από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του (2007) ξεκίνησε μια προσπάθεια να γνωρίσει στους φίλους τού κρασιού και της ορθοφαγίας στη Λάρισα, εκλεκτές ετικέτες κτημάτων και οινοποιών από όλες τις περιοχές της χώρας, με παράλληλη παρουσίαση των γεύσεων εκείνων που θα αναδείκνυαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ετικέτας.
Συνάμα στόχευε στο να φέρει σε επαφή τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς με τους φίλους τού κρασιού, έτσι ώστε ν’ αναπτυχθούν συζητήσεις, να απαντηθούν σχετικές ερωτήσεις για θέματα ποιοτικής διάκρισης των κρασιών, παλαίωσης, συντήρησης κ. ά.
Ήταν και οι εποχές που όλοι συζητούσαν για το ποιο φαγητό ταιριάζει σε ποιο κρασί, με την εξειδίκευση πολλών, τόσο από τον χώρο τού κρασιού, όσο και του φαγητού.
Για τους ανθρώπους τού χώρου ήταν και μια πρόκληση ως προς τις δυνατότητες της δημιουργικής τους κουζίνας. Στην 13χρονη διάρκεια αυτής της προσπάθειας,παρουσίασανπερισσότερα από 220 νέα πιάτα και 55 διαφορετικά επιδόρπια.
Με αρχή την παρουσίαση ετικετών τού Κτήματος Χατζημιχάλη, οι εκδηλώσεις αυτές παρουσίασαν δεκάδες άξιους οινοπαραγωγούς. Ενδεικτικά: Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Βασίλη Τσακτσαρλή (ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ), Άγγελο Ιατρίδη (Κτήμα ΑΛΦΑ), Λεωνίδα Νασιάκο (ΣΕΜΕΛΗ), Γιώργο Παλυβό, Γεωργία Πολύζου (ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ), Κλαούντια Παπαγιάννη, ΜπάκηΤσάλκο (ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ), Χριστόφορο Παυλίδη, Γιάννη Τσέλεπο, Χάρι Αντωνίου (ΕΥΧΑΡΙΣ), Μάκη Τσιλιλή (ΘΕΟΠΕΤΡΑ) και άλλοι.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τοπικούς παραγωγούς, δεδομένου ότι για τους ανθρώπους τού «Να με θυμάσαι…» ο νομός μας διαθέτει ιδιαίτερα άξιους οινοπαραγωγούς, με αξιοζήλευτη πορεία. Οι εξαιρετικοί Ευριπίδης Κατσαρός, Θάνος Ντούγκος, Δημήτρης Μίγας, Χρήστος Ζαφειράκης, Παντελής Καριπίδης, Κώστας Λιάπης, Θεόδωρος Σταυράκης, όχι απλά παρουσίασαν τις ετικέτες τους, αλλά συνομίλησαν με το κοινό τους και είχαν την ευκαιρία μιας στενότερης γνωριμίας.
Έτσι, 13 χρόνια μετά, την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…», διοργανώνει την 46η βραδιά οινικής / γευστικής παρουσίασης, με κρασιά τής Οινοποιίας Πουλτσίδη, της οποίας οι αμπελώνες και το οινοποιείο βρίσκονται στις Νέες Καρυές.Από το 2006 η αμπελοκαλλιέργεια βρίσκεται υπό το καθεστώς βιολογικής διαχείρισης (πιστοποίηση από τη BIO HELLAS).
Ο σεφ τού χώρου Μανώλης Πανταζής ετοιμάζει για την βραδιά τής Πέμπτης μια γευστική πανδαισία:
Το πρώτο κρασί,ΚΑΡΥΟΣ ΓΗ (SAUVIGNON BLANC), θα συνοδευτεί από «Νουντλς ρυζιού Stir-Fry με μπουκίτσες από μπουτάκι κοτόπουλο, λαχανικά σοτέ, τζίντζερ, λάιμ, soya, ψημένο φιλέ αμυγδάλουκαι φρέσκα μυρωδικά».
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το CHARDONNAY OAK, το οποίο θα συνοδευτεί από «Γεμιστό χοιρινό ρολό (πορκέτα) με πεκορίνο, μανιτάρια, ημίλιαστη ντομάτα, σάλτσα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς και άχυρο πατάτας Καλλιπεύκης».
Τρίτο κατά σειρά, το ερυθρό VINTAGE, που θα συνοδευτεί από «Μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί “Vintage”, με δαμάσκηνο και γλασαρισμένο κυδώνι, σε βελούδινο πουρέ κουνουπίδι με πατάτα και πράσο».
Η βραδιά θα κλείσει με τον ημίγλυκο – ημιαφρώδη οίνο ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, το οποίο θα συνοδεύσει ένα «Αποδομημένοπροφιτερόλ με κρέμα πατισερί, σοκολάτα, σαντιγί και τριμμένο καρύδι πεκάν».
Η συμμετοχή είναι € 25.00/άτομο.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 287833.
- Ετικέτες: εκδήλωση, εστιατόριο, να με θυμάσαι