Ντικ Πάουντ: Πιο πιθανό να ματαιωθούν οι Ολυμπιακοί λόγω κοροναϊού παρά να αναβληθούν

Το ενδεχόμενο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο να ματαιωθούν λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού παρά να αναβληθούν αφήνει ανοικτό σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ντικ Πάουντ.

Ο Πάουντ εκτίμησε ότι υπάρχει ένα παράθυρο τριών ή ίσως και δύο μηνών για να αποφασίσουν οι αρμόδιοι για το τι μέλλει γενέσθαι με τους Ολυμπιακούς του Τόκυο, κάτι που σημαίνει πως η επίμαχη απόφαση μπορεί να ληφθεί μέχρι και τον Μάιο.

«Μέσα σε αυτό το διάστημα, θα έλεγα ότι ο κόσμος θα πρέπει να αναρωτηθεί: Είναι όλη αυτή η κατάσταση υπό επαρκή έλεγχο, ώστε να είμαστε σίγουροι για τη μετάβασή μας στο Τόκυο ή όχι;», ανέφερε ο Πάουντ, προσθέτοντας: «Πολλά πρέπει να αρχίσουν να συμβαίνουν. Πρέπει να ενταθούν τα προληπτικά μέτρα για το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι άνθρωποι των ΜΜΕ θα βρίσκονται εκεί μέσα, φτιάχνοντας τα στούντιό τους».

Όπως είπε, αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι Αγώνες του Τόκυο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά το πρόγραμμα, «το πιθανότερο είναι να ματαιωθούν».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε και αυτά