Κομψά σκεύη από μοσχαρίσια κόκαλα

Στη λογική της κυκλικής οικονομίας, ένας από τους κορυφαίους σεφ διεθνώς, ο Νταν Μπάρμπερ, σκέφτηκε έναν ακόμα ευρηματικό τρόπο για να μειώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Τον έχουν αποκαλέσει «φιλόσοφο σεφ» και οραματιστή που έχει βασικό του στόχο να αλλάξει την οπτική μας για το φαγητό. Ο σεφ μάλιστα, μεταξύ άλλων, έχει δουλέψει συστηματικά μερικούς τρόπους για να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων όπως τη μετατροπή υπολειμμάτων τροφίμων από την κουζίνα σε κάρβουνο αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο τυρί.

Ωστόσο, η πρόσφατη ιδέα του είναι κάπως διαφορετική δεδομένου ότι αφορά όχι το φαγητό αυτό καθαυτό αλλά το μέσο με το οποίο το καταναλώνουμε. Πιο συγκεκριμένα, δημιούργησε μια σειρά από σκεύη από μοσχαρίσια κόκαλα που περίσσευαν από την κουζίνα του εστιατορίου του, του Blue Hill.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε και αυτά