Η ολυμπιακή φλόγα «απειλείται» από τον κορωναϊό

Η έξαρση του κορωναϊού σε όλο τον κόσμο έχει επιφέρει έκτακτα μέτρα και δραστικές κινήσεις αντιμετώπισης από όλες τις κυβερνήσεις, με σκοπό να μην εξαπλωθεί ο ιός και να μην υπάρξει ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα στο άμεσο μέλλον.

Όπως συμβαίνει παγκοσμίως έτσι και στην Ελλάδα τα κρούσματα όλο και αυξάνονται και το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του. Μια από τις κινήσεις ήταν να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αθλητικές διοργανώσεις για τις επόμενες δυο εβδομάδες, όμως δεν σταματάει εδώ.

Ο κορωναϊός και η ολυμπιακή φλόγα

Υπό τη σκιά του κορωναϊού λοιπόν πέρα από τα σπορ βρίσκεται και η ολυμπιακή φλόγα, η αφή της οποίας θα γίνει στις 12 Μαρτίου και η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, θέτοντας σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό λόγω κορωνοϊού.

Ο ιός προβληματίζει διοργανωτές και αθλητές, ενώ «απειλούνται» ακόμα και οι Ολυμπιακού Αγώνες. Ο νέος ιός έχει αφήσει το στίγμα του στη γιορτή του αθλητισμού, καθώς προολυμπιακοί αγώνες ακυρώνονται ή αναβάλλονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον… αέρα βρίσκεται και το προολυμπιακό τουρνουά πόλο της Τεργέστης, όπου η εθνική ομάδα των γυναικών θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για το Τόκιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε και αυτά