Η… περιπέτεια της εθνικής Κίνας λόγω κορονοϊού

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών της Κίνας, Λι Τάι, αποκάλυψε το ψυχολογικό βάρος που προκάλεσε στους παίκτες του η πανδημία του κορονοϊού. Οι Κινέζοι διεθνείς, παρέμειναν στο Ντουμπάϊ για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ όσο είχε προβλεφθεί, κάτι που συνέβη και σε αρκετές ομάδες του κινεζικού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Λι Τάι, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τελικά αφού βρήκαν πτήση, κατάφεραν να φθάσουν στην Κίνα στις 23 Μαρτίου. Έπρεπε όμως, να παραμείνουν σε καραντίνα στο τροπικό νησί Χαϊνάν, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της αχανούς χώρας.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλοι οι παίκτες και το επιτελείο μας ήταν υπό μεγάλη ψυχολογική πίεση. Όλοι ήταν ανήσυχοι και νοσταλγούσαν την πατρίδα και την οικογένεια τους, που ανησυχούσαν για την ασφάλεια μας», δήλωσε ο Τάϊ και πρόσθεσε: «Η κατάσταση με την πανδημία στο Ντουμπάι επιδεινώνεται καθημερινά, ο αριθμός των πελατών του ξενοδοχείου μας μειωνόταν καθημερινά. Οι άλλες ομάδες της κινεζικής Σούπερ Λιγκ επέστρεψαν στην Κίνα, η μία μετά την άλλη».

Τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ομάδα ήταν ψυχικά κουρασμένη από τον συνδυασμό προπονήσεων, καραντίνας και απομάκρυνσης από την οικογένεια, σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Οι διεθνείς που ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό, δεν έχουν επιστρέψει στις ομάδες τους για την προετοιμασία εν΄ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε επ ‘αόριστον.

Ο Λι είχε συγκεντρώσει την ομάδα, για να προετοιμαστεί για τους προκριματικούς αγώνες του Μουντιάλ 2022, με τις Μαλβίδες και το Γκουάμ, οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί για τις 26 και 31 Μαρτίου, αντίστοιχα, αλλά αναβλήθηκαν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δείτε και αυτά