«Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά» – Νέος κύκλος Ο Χρήστος Κτιστάκης ερμηνεύει Schumann, Chopin και Schubert

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού «ανοίγει» τους πολιτιστικούς χώρους εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο της διαδικτυακής πρωτοβουλίας της «Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά», με τον μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και πιανίστα Χρήστο Κτιστάκη να ερμηνεύει Schumann, Chopin και Schubert σε ένα ρεσιτάλ που πραγματοποιήθηκε με αγάπη για όλους τους Λαρισαίους κεκλεισμένων των θυρών στο ΔΩΛ σε μαγνητοσκόπηση Κώστα Λαμπρούλη.

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ένας άλλος μουσικός ή σχήμα θα μας κρατά συντροφιά από τη σελίδα μας στο facebook, έως ότου ξανασυναντηθούμε καλλιτέχνες και θεατές.

Πρόγραμμα

  1. Robert Schumann Kinderszenen op 15 No 1 ‘Von fremden Laender und Menschen’
  2. Fryderyk Chopin Nocturne Op.9 No2
  3. Fryderyk Chopin Nocturne Op.9 No1
  4. Franz Schubert Impromptu D 935 (op. 142)

https://www.youtube.com/watch?v=NZXOcC3Gts8&fbclid=IwAR1GlHnPVAZEndPJFv-qk9Otladc0jtoWJMhE68G-XBXaJyDTMqcKt2IvL8

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Κτιστάκης γεννήθηκε στη Λάρισα.

Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Δ.Ω.Λ. όπου απέκτησε με άριστα τα πτυχία: αρμονίας, ενοργάνωσης, αντίστιξης, φούγκας, και δίπλωμα σύνθεσης.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο μουσικής και θεάτρου στο Saarland Saarbrucken της Γερμανίας, όπου περάτωσε με άριστα το σολιστικό και μεταπτυχιακό ειδίκευσης πιάνου με την Prof. Kristin Merscher και μεταπτυχιακό διεύθυνσης ορχήστρας, επίσης με άριστα, με τον Prof. Max Pommer.

Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει διακριθεί ως πιανίστας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή με μουσική δωματίου στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.

Το 1996 του απονεμήθηκε το βραβείο DAAD του Πανεπιστημίου του Saarland και ηχογράφησε πολλές φορές για το Γερμανικό ραδιόφωνο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας, διηύθυνε τη μικτή χορωδία του Schafbrucke από το 1992 έως το 1998, την παιδική χορωδία του Bischmisheim από το 1995 έως το 1998 και ίδρυσε το 1996 την Polyphonia Vocale (μικτή χορωδία αποτελούμενη από σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Saarbrucken) με έργα κυρίως a cappela.

Έγραψε σκηνική μουσική για είκοσι πέντε θεατρικά έργα και musicals στην Ελλάδα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Σ.ΜΟΥ.Θ.) και στη Γερμανία.

Συνιδρυτής του Σ.ΜΟΥ.Θ. (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου), είναι μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας από το 2000, της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου από το 2002, του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας από το 2006, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής Δήμου Τυρνάβου από το 2007-2011, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών από τον Σεπτέμβριο του 2012 και από τον Σεπτέμβριο του 2016 μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας και μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Διεύθυνε την Σ.Ο.Λ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2004 στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Πρωινών, την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Ηρώδειο στην έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών το 2005, την συμφωνική ορχήστρα του Galati (Ρουμανία), την Ορχήστρα όπερας της Constanta (Ρουμανία) και εμφανίστηκε διευθύνοντας όπερες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έχει διευθύνει πάνω από 200 συναυλίες συμφωνικού ρεπερτορίου, όπερες, ορατόρια, οπερέτες, μπαλέτο, μιούζικαλς, συναυλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για σχολεία και έχει συνεργαστεί με αξιόλογους σολίστες της Ελλάδας.

 

Δείτε και αυτά