Η πρώτη συναυλία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν, ενώ ακόμη δύο συναυλίες (στις 20 και 27 Ιουνίου) θα προβάλλονται live και on demand έναντι 4,99 αγγλικών λιρών. Η Βασιλική Όπερα έχει σχεδιάσει και την επανάληψη της μετάδοσης της φημισμένης σειράς Opera Italia του 2010 του Pappano σε ένα κύκλο που ονομάζει Culture in Quarantine.

Όμως όσα και αν είναι τα έσοδα από τις συνδρομές και τις δωρεές οι μεγάλοι καλλιτεχνικοί οργανισμοί προειδοποιούν για επικείμενη καταστροφή. Η Βασιλική Όπερα μπορεί να συνεχίσει «για μερικούς μήνες», λέει ο διευθύνων σύμβουλός της, Alex Beard. Αλλά αν η νέα μορφή της όπερας είναι 100 άτομα στην αίθουσα και η δημόσια επιχορήγηση είναι μόνο το 20% και όχι το 80% όπως έκανε η Γερμανία, η Βρετανία θα έχει σοβαρό πρόβλημα, να περάσει στην επόμενη μέρα.

Royal Opera House

«Ανησυχώ απεγνωσμένα για την ορχήστρα μου στο Λονδίνο», δήλωσε ο Simon Rattle, μαέστρος και μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ δήλωσε την ανησυχία του και για τα οικονομικά προβλήματα που έχουν μπροστά τους και τα φυσικά πρόσωπα, τα μέλη της ορχήστρας. Η Kathryn McDowell, διευθύνουσα σύμβουλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, σκέφτεται να δίνει η ορχήστρα συναυλίες της μιας ώρας που θα εκτελούνται δύο φορές το βράδυ σε ένα κοινωνικά απομακρυσμένο κοινό, με την αίθουσα να καθαρίζεται ενδιάμεσα.

Ο Martyn Brabbins, μουσικός διευθυντής της Εθνικής Όπερας της Αγγλίας εκφράζει την επιθυμία να ξεκινήσουν πάλι, οργανώνοντας μια νέα σειρά εκδηλώσεων, σχεδιάζοντας να παρουσιάσει την όπερα La Bohème στο Alexandra Palace στο Λονδίνο. Καθόλου αισιόδοξος ο David Burke, διευθύνων σύμβουλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου μιλά για τα έσοδα από το streaming που είναι για 200.000 θεάσεις περίπου 30.000 λίρες ετησίως, όσο στοιχίζουν οι πρόβες για μία μόνο μετάδοση.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ