Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας: Πως να μπαίνετε σε ένα φαρμακείο….

Ανακοίνωση με την οποία παρέχει συμβουλές για τη συμπεριφορά των πολιτών εντός του φαρμακείου εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας. Σ  αυτήν αναφέρει: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς, στους ασθενείς και τους συγγενείς τους που εξυπηρετούμε στα φαρμακεία, στα μέλη του Συλλόγου μας και τους βοηθούς των φαρμακείων και με μοναδικό μας μέλημα την Προστασία της Δημόσιας Υγείας, όπως οφείλουμε εκ του θεσμικού μας ρόλου,
στα πλαίσια της προσπάθειας για αποφυγή της διάδοσης της νόσου COVID-2019, σας καλούμε:
*Να χρησιμοποιείτε μάσκα κάθε φορά που εισέρχεστε σε φαρμακείο και γενικά σε κλειστούς χώρους.
*Να τηρείτε όλους τους υπόλοιπους κανόνες κατά την είσοδό σας στο φαρμακείο (αποφυγή επαφής με επιφάνειες και προϊόντα, χρήση αντισηπτικού πριν και μετά την είσοδο ή χρήση γαντιών, απολύμανση των χεριών με σχολαστικό πλύσιμο κατά την επιστροφή σας στο σπίτι)
*Να αποφεύγετε το συνωστισμό εντός των φαρμακείων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που θα σας δώσει ο υπεύθυνος φαρμακοποιός
*Να αποφεύγεται την παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του χώρου (αν είναι δυνατόν αποφεύγετε τις διάφορες μετρήσεις και τις άσκοπες επισκέψεις)
Ο πόλεμος με τον νέο αυτό επικίνδυνο ιό δεν έχει κερδηθεί, παρά μόνο έχουμε πάρει σαν χώρα παράταση. Οφείλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Εμείς οι φαρμακοποιοί, ασκώντας όπως πάντα το καθήκον μας που επιβάλλει η δεοντολογία μας ως επιστήμονες, θα είμαστε δίπλα σας.
Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ζήσουμε και πάλι τις δύσκολες ώρες της περασμένης άνοιξης, αλλά σίγουρα είμαστε πιο έτοιμοι πλέον να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή εκτροπή στο συγκεκριμένο ζήτημα και σε ανάλογα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον».

Δείτε και αυτά