Αν ψάχνεις για καλό κοκτέιλ φτιαγμένο με ιδιαίτερη έμπνευση και μεράκι τότε ο δρόμος θα σε βγάλει κάπου στην Βενιζέλου. Ναι εκεί θα βρεις το DOCBAR LA GREEN WALKING.
Ο Κώστας Καραβάνας είναι ένας μετρ του είδους που μπορεί ανάλογα με την ψυχολογία σου, σου ετοιμάζει το αντίστοιχο κοκτέιλ. Τι; Αν είναι ψυχολόγος; Όχι αλλά πρώτα ενδιαφέρεται για τον πελάτη και μετά για το κοκτέιλ του… Σωστός επαγγελματίας.
Άρα Κώστα Καραβάνα, τι κοκτέιλ θα μας ετοιμάσεις;
Φωτορεπορτάζ Λεωνίδας Τζέκας
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ…
Αν ψάχνετε τώρα για την ιστορία των κοκτέιλ, στο διαδίκτυο μάθαμε ότι τα κοκτέιλ υπήρχαν πολύ πριν ανοίξει το πρώτο «American Bar» στο Manhattan: είναι γνωστό ότι ακόμα και αρχαίοι πολιτισμοί αναμείγνυαν αλκοολούχα ποτά. Η κουλτούρα του κοκτέιλ ωστόσο αναπτύχθηκε πράγματι στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα, όταν άρχισαν να συρρέουν οι μετανάστες στη Βόρεια Αμερική…
Το συνονθύλευμα των μεταναστών συνέβαλε στην ευημερία της χώρας και ενίσχυσε τη διαθεσιμότητα προϊόντων από όλο τον κόσμο. Μέχρι το 1920 τα κοκτέιλ μπαρ είχαν ήδη γίνει αμερικανικός θεσμός, τον οποίο σύντομα θα μιμούνταν η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος.
«Ήπια ένα κοκτέιλ εξαιρετικό για το κεφάλι», δήλωνε ένας συγγραφέας που έγραφε για τη «Farmer’s Cabinet» στις 25 Απριλίου 1803! Κι αυτή θεωρείται η πρώτη γραπτή αναφορά στον όρο «κοκτέιλ».