Η Νικολέτα βγαίνει από το εστιατόριο της Βελίκας και πηγαίνει πίσω στον κήπο. Κόβει τα φρέσκα λαχανικά από το μπαξέ και τα μυρωδικά της και επιστρέφει. Έχει ήδη βράσει τα ζυμαρικά και ετοιμάζει το πιάτο της με τα επίσης φρέσκα θαλασσινά.
Το Best Of Larissa μπήκε σ ένα από τα πιο διάσημα και γνήσια εστιατόρια του νομού Λάρισας. Το iL Fiore και σας περιγράφει ότι έζησε. Το μόνο που δεν αποτυπώνεται δυστυχώς είναι οι εκπληκτικές μυρωδιές…
Φωτορεπορτάζ Λεωνίδας Τζέκας
Οι ρίζες του εστιατορίου «iL Fiore» στηρίζονται σε μία οικογενειακή παράδοση όπου η ιστορία ξεκινά το 1986, μία εποχή όπου το πρώτο εστιατόριο «iL Fiore» άνοιξε τις πόρτες του στα παράλια του Νομού Λάρισας. Το προκλητικό για την εποχή μενού, το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα, κέρδισαν το κοινό και με την πάροδο των χρόνων έγινε ένας αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός.
Το 2013 ανοίγει το δεύτερο εστιατόριο «iL Fiore» στην πόλη της Λάρισας στη πλατεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Πρόκειται για έναν χώρο καλαίσθητο, μοντέρνο και ανανεωμένο με έντονο το στοιχείο του ξύλου. Τους ζεστούς μήνες του χρόνου το εστιατόριο προσφέρει ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό στην καταπράσινη πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Τα θεμέλια της ιδέας του «iL Fiore» είναι η άριστη ποιότητα στις πρώτες ύλες, η συνέπεια στη γεύση και την εξυπηρέτηση, η εξέλιξη, η ευγενική, διακριτική και ενημερωμένη Μεσογειακή αισθητική.
Η ιδέα του «iL Fiore» εξελίσσεται στο χρόνο μέσα από τη συνεχή ενημέρωση αναδεικνύοντας έτσι όλα τα πεδία του εστιατορίου. «Απώτερος σκοπός μας είναι η συνολική και διαχρονική ευχαρίστηση των επισκεπτών μας. Καθημερινά το «iL Fiore» ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει το κοινό προσφέροντας του μία συνολική εμπειρία» εξηγούν στο Best οι άνθρωποι του εστιατορίου
Η ΚΟΥΖΙΝΑ
«Σύγχρονη Μεσογειακή με Ιταλικές επιρροές δίνοντας πάντα μεγάλη έμφαση στην προέλευση των υλικών που χρησιμοποιούμε, προτιμούμε ντόπια προϊόντα και προμηθευτές.
Η αγαπημένη μας συνήθεια είναι να διαλέγουμε καθημερινά οι ίδιοι τα φρέσκα προϊόντα από τις τοπικές αγορές. Η κουζίνα μας είναι μόλις λίγα μέτρα από τη σάλα έτσι ώστε τα πιάτα να φτάνουν στο τραπέζι στις σωστές θερμοκρασίες. Στην κουζίνα μας μαγειρεύονται φαγητά που πρώτα αγαπάμε και τρώμε εμείς οι ίδιοι»