Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 20:30 στην Αυλή του Μύλου στον Μύλο του Παππά, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία “Πάμε Σινεμά! Cine – Recital” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, αλλά και να διασκεδάσουν οι συμπολίτες αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.
Πρόκειται για ένα project αφιερωμένο στην έβδομη τέχνη. Το βιολοντσέλο και το πιάνο ενώνουν τις «φωνές» τους, ερμηνεύοντας μελωδίες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία του κινηματογράφου.
Μουσική και εικόνα δημιουργούν ένα κινηματογραφικό παζλ…
Η παρουσίαση συνοδεύεται με αφήγηση και ταυτόχρονη προβολή αποσπασμάτων των ταινιών
Vernissage Chamber Ensemble:
Dmitry Gudimov, βιολοντσέλο
Ελένη Κουτή, πιάνο
Νίκος Έξαρχος, αφήγηση, μουσική προσαρμογή
Νεοκλής Νικολαΐδης, επιμέλεια βίντεο
Είσοδος ελεύθερη
***Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με αυτές, η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων και δεν θα γίνεται διάλειμμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Επιπλέον, το κοινό πρέπει να φορά μάσκα κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά την έξοδο από τη συναυλία και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.
Καλή διασκέδαση!
Dmitry Gudimov Βιολοντσέλο
Ο βιολοντσελίστας Dmitry Gudimov κατάγεται από την Μόσχα. Αρίστευσε στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο «A. Khachaturian» και διακρίθηκε στο Ανώτερο Κρατικό Μουσικό Κολέγιο «Gnessin», στην τάξη του Α. Benditski. Σπούδασε με υποτροφία του Δήμαρχου της Μόσχας στην Κρατική Μουσική Ακαδημία «Gnessin», στην τάξη του Β. Scoblo, αποφοιτώντας με Ανώτατο Δίπλωμα το 1996. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με τους V. Feygin, N. Gutman και M. Rostropovich. Το 2011 ολοκλήρωσε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο σολιστικό και στο επιστημονικό τμήμα της ίδιας ακαδημίας, στην τάξη του V. Tonha, υπό τον ερευνητή I. Schehovtsova (DA). Τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις μελέτες του έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Η πλούσια μουσική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχές σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ, με βραβεία και τιμητικές διακρίσεις (1981-1990). Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και μέλος ορχηστρικών συνόλων και σχημάτων σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Συναυλίες του έχουν ηχογραφηθεί από τη Ρωσική, Γερμανική, Βουλγαρική και την Ελληνική τηλεόραση και το Ραδιόφωνο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, όπως “Golden autumn” (Μόσχα), “Das Festival der Musik und der Farben” (Ingolstadt), Festival de musique (Seignosse) και “Δημήτρια” (Θεσσαλονίκη).
Κατείχε τη θέση του A΄κορυφαίου τσελίστα στην Όπερα (“Helikon – Opera”, 1990-1993) και στη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας (MSO, 1993-1996). Από το 1998 είναι Α΄κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στο Moscow State Regional College of Arts, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αιγύπτου και σε masterclasses στην Ελλάδα, Ρωσία, Βουλγαρία, Αλβανία και την Αίγυπτο. Από το 2016 είναι διδάκτορας του Κρατικού Ινστιτούτου Καλλιτεχνικών Σπουδών της Μόσχας. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος των συνόλων μουσικής δωματίου Arco String Trio και Vernissage ensemble.
Ελένη Κουτή πιάνο
Η Ελένη Κουτή γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου σε ηλικία 6 ετών, στο Εθνικό Ωδείο Λάρισας. Πήρε πτυχίο πιάνου από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» (2000) και δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» (2003), στην τάξη του καθηγητή Βαγγέλη Πορτοκάλη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (2002).
Τα χρόνια 1999-2015 μαθήτευσε κοντά στο μαέστρο και πιανίστα Γιώργο Χατζηνίκο, στα ετήσια θερινά σεμινάρια με θέμα «Έννοια και Καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας», στο Χόρτο Πηλίου. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με τους Νίκο Αστρινίδη, Stella Dimitova, Δημήτρη Ιωάννου και Λεωνίδα Καβάκο. Έχει πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Συμπόσιο «Carl Orff», στο σεμινάριο «Λόγος, Κίνηση, Μουσική» της διεθνούς φήμης χορογράφου Ζουζούς Νικολούδη, καθώς και σε σεμινάρια Καλλιτεχνικής Παιδείας και Μουσικής Παιδείας.
Επί πολλά χρόνια εργάστηκε ως συνοδός στο πιάνο στις Χορωδίες Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Νομαρχίας Θεσσαλονίκης «Κοραής», «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ και υπήρξε μέλος του Μουσικού Σχήματος Παραδοσιακής Μουσικής «Μουσικό Πολύτροπο».
Συμμετείχε με πολυάριθμα σχήματα σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα (1999-2016) και το εξωτερικό (Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, 1999-2004), έχει λάβει μέρος σε βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις για τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και θεατρικές παραγωγές. Το άρθρο της «Γ. Χατζηνίκος» έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό του Α.Π.Θ. «Μουσικοτροπίες».
Τα έτη 2004-2018 εργάστηκε ως μόνιμη καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, ενώ πλέον κατέχει την ίδια θέση στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Υλοποιεί κύκλους πολιτιστικών προγραμμάτων με ομάδες μαθητών, πάνω σε θέματα που αφορούν τη μουσική και τις τέχνες γενικότερα. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες με σημαντικά έργα ρεπερτορίου μουσικής δωματίου και αποτελεί ιδρυτικό μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου Vernissage ensemble.
- Ετικέτες: αυλή, Εκδηλώσεις, μύλου