Ονομάζεται Juan Danilo και είναι γνωστός Περουβιανός σεφ. Για κάποιο περίεργο λόγο βρέθηκε σε μια καλύβα ψαρά στο Δέλτα του Πηνειού της περιοχής του δήμου Τεμπών να μαγειρεύει μπλε καβούρια με ότι ακόμα ντόπια υλικά έχει. Η ιστορία του αξίζει να γραφτεί…
Η κίνηση του αποτελεί μέρος της Cocoowa Trilogy που είναι ένα μοναδικό ελληνικό γαστρονομικό road trip με πρώτο καλεσμένο τον περουβιανό σεφ. Προέκυψε από την διαρκή αναζήτηση του πρώτου για τις γεύσεις αλλά και με τη γνωριμία του με τον Ελασσονίτη σοκολατοποιό και φωτογράφο Γιώργο Ζαρζώνη.
Η Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE], ένα πολυήμερο ταξίδι σε τουριστικούς προορισμούς, μια απολαυστική περιήγηση γεύσεων, μία σύζευξη ανθρώπων και πολιτισμών μέσα από την πολύπτυχη εμπειρία της σοκολάτας.
Ο Juan Danilo θα ακολουθήσει μια διαδρομή δεκατεσσάρων ημερών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απολαύσει την πολυχρωματική φύση της Ελλάδας, θα δοκιμάσει τοπικά προϊόντα, θα πειραματιστεί με τη σοκολάτα, θα μαγειρέψει σε πέντε διαφορετικές περιοχές και θα συνεργαστεί με τοπικούς σεφ προκειμένου να αναδειχθούν οι μάγειρες της χώρας μας.
Ο σεφ τα τελευταία πέντε χρόνια ζει στη Γερμανία και δήλωσε ενθουσιασμένος που μαγείρεψε στα μέρη του Πηνειού. Δοκίμασε τσίπουρο και ότι μεζέδες βγάζει η περιοχή. Οι ψαράδες έψησαν ψάρια και όλο αυτό είπε πως του θύμισε τον Αμαζόνιο. Εκεί βρέθηκε και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης όπως και ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Ντάγκας.
Χθες ήταν στο Δέλτα του Πηνειού. Σήμερα Τετάρτη, ανεβαίνει για τον Όλυμπο. Θα μαγειρέψει στο Καταφύγιο Χρηστάκη με μαύρο χοίρο και μαύρη Τρούφα Ολύμπου, Θυμάρι, Βρώσιμα Άνθη Ολύμπου,Τσάι του βουνού, ξυνοτύρι Ελασσόνας. Φυσικά δεν θα λείπει η σοκολάτα που θα είναι Lucifer…
Φωτορεπορτάζ – Βίντεο Λεωνίδας Τζέκας