Εκλογές ΕΟΚ: Ο Λαρισαίος Δήμος Ντικούδης συμπορεύεται με τον Βαγγέλη Λιόλιο

Από το μεσημέρι της Παρασκευής (18/09) ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι και επισήμως υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του Προμηθέα ανέλυσε το πλάνο και τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ.

Σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να έχει μαζί του και παίκτες που έγραψαν τη δική τους «χρυσή» σελίδα με το εθνόσημο στο στήθος. Ένας εξ αυτών είναι και ο Δήμος Ντικούδης, που αποφάσισα να συμπορευτεί με τον Βαγγέλη Λιόλιο ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Ομοσπονδία.

Μιλώντας στο SDNA ο παλαίμαχος φόργουορντ της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και της Βαλένθια -μεταξύ άλλων- εξήγησε τους λόγους που πήρε την απόφαση αυτή, στάθηκε στο πρόγραμμα «ΒΑΣΗ» που αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς των προτάσεων Λιόλιου, ενώ ξεκαθάρισε πως τώρα είναι η ώρα για αλλαγή στην ΕΟΚ.

Αρχικά, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να συμπορευτεί με τον Βαγγέλη Λιόλιο. «Αυτό που με έκανε να συμπορευτώ ήταν πως μετά από μια συζήτηση που κάναμε διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με όραμα κι α συγκεκριμένο πρόγραμμα για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ και της ομοσπονδίας. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ, δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ. Θεώρησα ότι κι εγώ έπρεπε να συμμετάσχω στην προσπάθεια, μετά την πρόταση που μου έγινε από τον ίδιο».

Κατά την συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής το πρόγραμμα «ΒΑΣΗ» συζητήθηκε έντονα. Αναλύοντάς το τόνισε ότι «είναι τρομερά ελκυστικό και καινοτόμο. Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά ο κύριος Λιόλιος αναλαμβάνει ένα μεγάλο πρότζεκτ που θέλει να φέρει εις πέρας και πραγματικά θα αλλάξει πολλά πράγματα στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ, στις μικρές ηλικίες, στις ακαδημίες, στις πόλεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και για τον ίδιο και για τους υπόλοιπους που θα συμπορευτούν μαζί του».

Στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου αναμένεται να ταχθούν κι άλλοι πρώην συμπαίκτες του Δήμου Ντικούδη. Και ένας από τους λόγους αυτής της απόφασης ήταν το όραμα που είδαν στην πρόταση του Πατρινού επιχειρηματία. «Τα παιδιά θα μιλήσουν για τον εαυτό τους. Στις μεταξύ μας συζητήσεις όλοι εκλάβαμε πως πρόκειται για ένα όραμα το οποίο είναι ελκυστικό και είδαμε έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει πάρα πολλά για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και αυτό με εμπνέει πάρα πολύ».

Στο ερώτημα αν έφτασε η ώρα για αλλαγή στην προεδρία της ΕΟΚ, ήταν ξεκάθαρος. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με το μπάσκετ στην Ελλάδα που να μην λέει ότι δεν έχει φτάσει η ώρα της αλλαγής. Οι άνθρωποι που διοίκησαν έχουν δώσει πάρα πολλά, έχουν βοηθήσει το άθλημα, αλλά αυτά τα συνεχόμενα χρόνια και αυτή η τεράστια -σε διάρκεια- θητεία, μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει. Νομίζω ότι υπάρχουν επόμενοι που έχουν έχουν μεγαλύτερη όρεξη και διαφορετικό μυαλό και ιδέες για το μέλλον».

Στην πρόταση Λιόλιου ο Ντικούδης είδε όραμα για την επόμενη μέρα της ΕΟΚ. Ένα όραμα που πηγάζει από την επιθυμία του μέχρι πρότινος ισχυρού άνδρα του Προμηθέα να αφήσει κάτι σημαντικό πίσω του. «Έχει δείξει ένα τεράστιο έργο στον Προμηθέα, μια ομάδα επαρχιακή που σε επίπεδο ανδρικής ομάδας και ακαδημιών λειτουργεί σαν πρότυπο. Αφήνει τη σιγουριά μιας ομάδας και άλλων δραστηριοτήτων που έχει για να ασχοληθεί με το ευρύτερο φάσμα του μπάσκετ στην Ελλάδα. Έχει καταθέσει διαπιστευτήρια και έχοντας πετυχημένα πράγματα στο παρελθόν έχει βάλει σαν στόχο να έχει άτομα να τον πλαισιώσουν και να τον βοηθήσουν».

Κλείνοντας φρόντισε να στείλει μήνυμα ενότητας, εξηγώντας πως δεν αποκλείεται άτομα από πολλές διαφορετικές παρατάξεις να συμπορευτούν την επομένη των εκλογών για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. «Δεν έχω συζητήσει με άλλους υποψηφίους. Κάποια στιγμή ενδεχομένως να γίνουν συζητήσεις και κάποια στιγμή να συμπορευτούμε πολλά άτομα για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε ενωτικοί και συμπαίκτες και κάτω από το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος, θα πρέπει όλοι να συνεργαστούν για το απώτερο καλό. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να χωρίσουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τις εκλογές και τη διοίκηση του μπάσκετ».

Δείτε και αυτά