Συνεχίζεται το Μουσικότροπο με σεμινάρια «Μουσική και δυσλεξία» – «Μουσική και αυτισμός»

Το Μουσικότροπο βρίσκεται κοντά μας αναζωογονώντας το μουσικό ενδιαφέρον, προσφέροντας διαδραστικά εργαστήρια διαφορετικών θεματικών ενοτήτων. Αυτά απευθύνονται σε όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον, χωρίς να προϋποθέτουν απαραίτητα γνώση της μουσικής.

Κάτω από τις νέες συνθήκες που επιβλήθηκαν, όλα τα προγράμματα παρουσιάζονται διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν άνθρωποι από παντού, καθώς μέσω του διαδικτύου η απόσταση εκμηδενίζεται!

Αυτό λειτούργησε πολύ θετικά στο Μουσικότροπο, καθώς το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν πολύ έντονο, ενώ τα περισσότερα εργαστήρια συμπληρώθηκαν, πριν καλά – καλά ανακοινωθούν επίσημα, από άτομα που μένουν στην Ελλάδα αλλά και από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα  πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες που αφορούν τη δυσλεξία σε σχέση με τη μουσική καθώς και το ευαίσθητο θέμα του αυτισμού.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου από τις 17:00-20:00  το ενδιαφέρον εστιάζεται στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, με την παρουσίαση ενός σεμιναρίου με τίτλο «Η μουσική ανάγνωση: Τρόποι εκμάθησης και η αντιμετώπιση των δυσκολιών στην περίπτωση της δυσλεξίας».

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει και να προτείνει έναν εναλλακτικό, πολυαισθητηριακό τρόπο διδασκαλίας της μουσικής ανάγνωσης με απώτερο στόχο την εκμάθηση μουσικού οργάνου, σε μαθητές με δυσλεξία.

Παρουσιάζει ο μουσικοπαιδαγωγός και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μάριος Σκαμνέλος και απευθύνεται σε μουσικούς / εκπαιδευτικούς μουσικής αγωγής, σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε λογοθεραπευτές, σε εργοθεραπευτές, σε ψυχολόγους, σε γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα προβληθεί η ταινία (ντοκιμαντέρ) “Ποιος είναι ο τελευταίος;”.

Διοργανωτής αυτής της προβολής είναι το διεθνές φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με υπεύθυνη την Λευκοθέα Καρτασίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ.

Χάρη στο καλά οργανωμένο πρόγραμμα, βασισμένο στην έννοια της συμπεριληπτικής θεατρικής μελέτης, παιδιά διαγνωσμένα στη “διαταραχή αυτιστικού φάσματος”, αποκτούν την ικανότητα να σκεφτούν και να επικοινωνήσουν μ’ έναν ευέλικτο και δημιουργικό τρόπο. Καταφέρνουν να κάνουν φίλους, επιτυγχάνουν εντυπωσιακά επίπεδα στην ανάπτυξη του ταλέντου τους στον τομέα της δραματικής τέχνης, του χορού και του τραγουδιού.

Στο τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Λευκοθέα Καρτασίδου και την Τριάδα Μαλκότση (Ιατρός-Ακτινολόγος Διευθύντρια τμήματος μαστού Γ.Π.Ν. Παπαγεωργίου) και μητέρα της Εύας, παιδιού με αυτισμό, διαχειρίστρια της εκπαιδευτικής ιστοσελίδας eva-edu.gr

Το εργαστήριο, καθώς και η προβολή του ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας www,mousikotropo.gr, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες ενημερώσεις και πληροφορίες για να συνδεθούν.

Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ παρέχονται εντελώς δωρεάν, μια προσφορά του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Διοργανωτές: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

Πληροφορίες: 2410 536-886 & 531-960

Δείτε και αυτά