Ε. Λιακούλη: «Απαξίωση της δημόσιας διοίκησης και παιχνίδια με τους απόδημους !»

«Άλλα υπόσχεται κι αλλά κάνει ο κ. Βορίδης σε σχέση με το πως νομοθετεί ο ίδιος, για ένα κομβικής σημασίας Υπουργείο όπως αυτό το Εσωτερικών… 34 άρθρα στη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του, 62 ήρθαν όμως στη Βουλή, συν ακόμη 22 διατάξεις ‘’μποναμάς’’ σε μορφή τροπολογιών… Πάνω από το 60% της νομοθέτησής του, εκτός κανόνων καλής νομοθέτησης», τόνισε στην Ολομέλεια η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής , Τομεάρχης Εσωτερικών, Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη συζήτηση του ν/σ για την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου στο δημόσιο.

«Ένα νομοσχέδιο για τον εσωτερικό έλεγχο το οποίο προορίζεται να ‘’μείνει στα χαρτιά’’, εξαιτίας των τεχνικών αδυναμιών του, των αδυναμιών στη σύλληψή του, των αντιφάσεών του, όπως η κομβικής σημασίας αντίφαση ότι δε μπορεί ο ελεγχόμενος να είναι και ελεγκτής…» υπογράμμισε η τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος, για να συμπληρώσει πως «ακόμη και ο Σύμβουλος Ακεραιότητας που προβλέπεται από τις διατάξεις του …λογοδοτεί στον Υπουργό, αντί να είναι μέλος Ανεξάρτητης Αρχής!».

Η Ευαγγελία Λιακούλη, ωστόσο δεν έμεινε μόνο στα του νομοσχεδίου, αλλά επεκτάθηκε και στο άλλο μεγάλο ζήτημα των ημερών, που έχει να κάνει με την ανακίνηση της νομοθεσίας σχετικά με την ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων κι Ελληνίδων από τον τόπο διαμονής τους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε στον κ. Βορίδη, ότι μόλις προχθές ο ίδιος εμφατικά τόνιζε στην Βουλή πως δεν είναι οπαδός των κάθε είδους συναινέσεων, δεδομένου ότι άποψή του είναι πως ο λαός εκλέγει όποιον τοποθετεί στην κυβέρνηση, προκειμένου να κυβερνήσει «κατ’ αποκλειστικότητα». Παράλληλα, η βουλευτής δημοσίως αναρωτήθηκε το τι τελικά εξυπηρετεί η κίνηση του Υπουργού Εσωτερικών να καταθέσει αιφνιδιαστικό νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων, όταν ο ίδιος δεν πιστεύει στις συναινέσεις, ενώ το συγκεκριμένο προκειμένου να καταστεί νόμος, απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις, ειδάλλως τα «μαθηματικά δεν βγαίνουν».

Σε κάθε περίπτωση, η βουλευτής καλωσόρισε την κυβέρνηση στις θέσεις του Κινήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλώς να το φέρετε τελικά το ν/σ για την ψήφο των Αποδήμων. Επικυρώνετε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής και μας δικαιώνετε! Γιατί εμείς εξαρχής ζητήσαμε να αρθούν όλοι οι παραλυτικοί για την διαδικασία εκλογών  ‘’κόφτες’’ και περιορισμοί στην ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων κι Ελληνίδων».

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε πως «μια ακόμη μεγάλη αλήθεια είναι ότι με απογοήτευση παρακολουθεί ο ελληνικός λαός την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτοχαρακτηρίζεται αριστερή και προοδευτική’’ να δημιουργεί κάθε είδους προσκόμματα για την ψήφο των αποδήμων. Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Τζάκρη δεν έκανε «ατυχείς δηλώσεις», ούτε «γκάφα», αλλά απλώς είπε τα αυτονόητα: κανένας κόφτης και κανένας περιορισμός δεν πρέπει να υπάρχει για την ψήφο των Αποδήμων!».

Τα βίντεο της τοποθέτησης της Ε. Λιακούλη στην Ολομέλεια: https://youtu.be/6w-S5Y-d2uA και https://youtu.be/TmDA9zHBVE0

Δείτε και αυτά