Ευαγγελία Λιακούλη σε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ: «Στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις, στηρίζουμε το έργο σας»

«Το αίσθημα ασφάλειας και αξιοπρέπειας που εμπνέουν οι ένοπλες δυνάμεις μας στους πολίτες της χώρας, ενισχύεται σημαντικά από την παρουσία του Αρχηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ενός εξαίρετου στρατιωτικού και Ανθρώπου, που υπηρέτησε τη Λάρισα και τώρα, υπηρετεί όλη τη χώρα» τόνισε η βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη,   μετά την συνάντησή της  με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση της Λαρισαίας βουλευτή για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις σε διεθνή ζητήματα, που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις.

Μετά την συνάντηση η κ. Λιακούλη, δήλωσε :

« Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων κ Φλώρο, με τον οποίο μας συνδέει σχέση εκτίμησης και φιλίας, από τα χρόνια που είχαμε την τιμή, να υπηρετεί στη Λάρισα. Ενημερώθηκα διεξοδικά από τον ίδιο, για τα τρέχοντα θέματα των ενόπλων δυνάμεων και την κατάστασή τους,  ενώ διαπίστωσα την επίπονη και διαρκή προσπάθεια του έμψυχου δυναμικού των τριών όπλων, να επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον που τους έχει αναθέσει η πατρίδα. Με τον Αρχηγό μοιραστήκαμε σκέψεις και προβληματισμούς, που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις τελευταίες εξελίξεις,  καθώς και την θέση της χώρας μας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, με τα νέα δεδομένα  και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Επεσήμανα την διαχρονική στάση του Κινήματος Αλλαγής, να στηρίζουμε με συνέπεια τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία που αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της διπλωματίας. Υπενθύμισα ότι πέρσι καταψηφίσαμε την μείωση κατά 250 εκ ευρώ του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας και επικρίναμε τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις που ανάγκασαν στην άμεση τροποποίηση αύξησης του καλοκαιριού, αλλά και τη φετινή αύξηση του προϋπολογισμού. Πάντα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, θα στηρίζουμε το έργο των ενόπλων δυνάμεων και θα τιμούμε όλους όσοι υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα, εμπνεόμενοι από υψηλά ιδεώδη»

Δείτε και αυτά