Ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2021

Ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος παρακολούθησε την υψηλού επιπέδου εκδήλωση «HealthyLifestyle4All» και τα επίσημα εγκαίνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκαν στο Μπλεντ της Σλοβενίας. «Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι μαζί σας σήμερα εδώ στο Μπλεντ για να ανοίξετε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού του 2021», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία συνέβαλε στην καταπολέμηση της αδράνειας στην ήπειρό μας από το 2015, ενθαρρύνοντας τους Ευρωπαίους να υιοθετήσουν υγιείς και ενεργούς τρόπους ζωής». Με το σλόγκαν «Let’s make the difference together», η πρωτοβουλία «HealthyLifestyle4All» ξεκίνησε από την Επίτροπο για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία Mariya Gabriel. Είναι μία από τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προεδρίας της Σλοβενίας στην ΕΕ, η οποία διαρκεί από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015 αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό, στη φυσική δραστηριότητα και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής.

Δείτε και αυτά