Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τιμά τους νικητές του Βραβείου Ασφάλειας Προϊόντων. Μεταξύ των νικητών και η Ελληνική LUDO PLAYGROUNDS

H  Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές του Βραβείου Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ για το 2021. Έντεκα εταιρίες από οκτώ διαφορετικές χώρες τιμήθηκαν για τις καινοτομίες και τις επενδύσεις τους στην προστασία των καταναλωτών.

Τη δεύτερη χρονιά, το βραβείο επικεντρώνεται σε δύο πτυχές: την προστασία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και τη χρήση νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της ασφάλειας των καταναλωτών, με ξεχωριστά βραβεία για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και μεγάλες εταιρίες. Αν και το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων είναι μη χρηματικό, οι νικητές θα αποκτήσουν ευρεία αναγνώριση. Παρουσιάζοντας τις βέλτιστες πρακτικές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να εμπνεύσει άλλες επιχειρήσεις να προστατεύουν καλύτερα τους καταναλωτές. Ταυτόχρονα, το Βραβείο αποσκοπεί να καταστήσει τους καταναλωτές περισσότερο ενήμερους για το δικαίωμά τους να βρίσκουν μόνο ασφαλή προϊόντα στην αγορά.

Ο Didier Reynders, Επίτροπος Δικαιοσύνης, ο οποίος παρουσίασε την τελετή απονομής, δήλωσε: «Οι νικητές του Βραβείου Ασφαλείας Προϊόντων της ΕΕ ανεβάζουν τον πήχη για καινοτομίες που καθιστούν τα προϊόντα πιο ασφαλή. Ελπίζω ότι οι προσπάθειές τους για την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών θα εμπνεύσουν κι άλλες εταιρίες. Το Βραβείο είναι μια απόδειξη της ικανότητας, της εφευρετικότητας και του οράματος των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτούς τους οργανισμούς».

Οι νικητές του Βραβείου Ασφάλειας Προϊόντων για το 2021 είναι:

Χρυσά, ασημένια και χάλκινα βραβεία απονεμήθηκαν σε έξι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και πέντε μεγάλες επιχειρήσεις που υπερέχουν είτε στην προστασία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών είτε στον συνδυασμό ασφάλειας και νέων τεχνολογιών.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΜΜΕ

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: T.FIRST POOL SAFETY LTD (Κύπρος), για την προώθηση της ασφάλειας στην πισίνα με μια σειρά από προσιτές, ασφαλείς και εύχρηστες περιφράξεις.
ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: ONANOFF EUROPE BV (Κάτω Χώρες), για την προστασία των νεαρών αυτιών με καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας των ακουστικών και εκπαίδευση σχετικά με τις ασφαλείς συνήθειες ακρόασης.
ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: BESAFE (Νορβηγία), γιατί έχει καταστήσει τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ακόμη πιο ασφαλή με ένα έξυπνο και απλό σύστημα σύσφιξης της ζώνης.
Μεγάλες εταιρίες

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: IKEA OF SWEDEN AB, για μια αποκλειστική γκάμα προσιτών οικιακών προϊόντων για την υποστήριξη της ασφάλειας των ευάλωτων καταναλωτών.
ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: MAXI-COSI – DOREL JUVENILE (Κάτω Χώρες), για τον συνδυασμό της ασφάλειας ενός παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου με την ευκολία ενός μεταφορέα.
ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: TAMPAX – PROCTER & GAMBLE  (Γαλλία), για εκστρατείες καινοτομίας προϊόντων και εκπαίδευσης που προωθούν την ασφαλή χρήση ταμπόν από νέους εφήβους.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ  ΜΜΕ

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: TERRAINQ SOLUTIONS(Γερμανία), για τη βελτίωση της ασφάλειας των προϊόντων στις διαδικτυακές αγορές μέσω ενός συστήματος που ελέγχει αυτόματα την τεχνική τεκμηρίωση.
ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: SPREAD & COLE, για μια συνεργατική πλατφόρμα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της αφαίρεσης επικίνδυνων προϊόντων.
ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: LUDO PLAYGROUNDS, Ελλάδα, γιατί έχει καταστήσει τις παιδικές χαρές πιο ασφαλείς με τη χρήση έξυπνης τεχνολογίας που εντοπίζει ζητήματα ασφαλείας.

Μεγάλες εταιρίες

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: TO.TEM (Ιταλία), για την ενθάρρυνση της ασφαλούς και πράσινης κινητικότητας με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας προειδοποίησης σύγκρουσης στα eScooter.
ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: POSITEC (Γερμανία), γιατί έχει καταστήσει τα αυτοματοποιημένα χορτοκοπτικά ασφαλέστερα για παιδιά και ζώα μέσω μιας έξυπνης και πρωτοποριακής τεχνολογίας.
Γενικό πλαίσιο

Το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τιμάει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που κάνουν το κάτι παραπάνω στην προστασία των καταναλωτών και ανεβάζουν τον πήχη για την ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων σε όλη την ΕΕ. Το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ, τη δεύτερη χρονιά απονομής του, ήταν ανοικτό σε επιχειρήσεις από κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από 15 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες υπέβαλαν αιτήσεις. Μετά από έναν έλεγχο επιλεξιμότητας, μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων πολιτικής και ασφάλειας επέλεξε τους τελικούς υποψηφίους σε κάθε κατηγορία. Στη συνέχεια, όλοι οι τελικοί υποψήφιοι ελέγχθηκαν σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Οι νικητές καθορίστηκαν με βάση τέσσερις παράγοντες: την καινοτομία, τον αντίκτυπο, το δυναμικό έμπνευσης και τις διαδικασίες ασφάλειας των προϊόντων της εταιρίας.

Δείτε και αυτά