Σε συνέχεια της παρέμβασης την οποία είχε καταθέσει τον περασμένο Μάρτη, στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, επανέρχεται με νέα παρέμβαση, μετά από συνάντηση με τους αγρότες-κατοίκους της κοινότητας Καλαμακίου του δήμου Κιλελέρ, επιτροπή των οποίων, αποτελούμενη από τους κ.Γαργάλα Γιάννη, κ.Κουτρομπέλη Γιώργο, κ.Μακρή Αναστάσιο, την επισκέφθηκαν για να δηλώσουν την απόγνωσή τους, καθώς με τον τρόπο μοριοδότησης των αιτούντων χρήσης αγροτεμαχίων στις εκτάσεις της τέως λίμνης Κάρλας, βρέθηκαν χωρίς εκτάσεις για καλλιέργεια μετά από πολλά χρόνια.
Η κα Λιακούλη, άκουσε τις εύλογες διαμαρτυρίες των αγροτών , οι οποίοι τόνισαν ότι επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί τους φόβοι , αφού μετά από όλες τις διαδικασίες σχετικά με την ανάρτηση των δικαιούχων σε διαθέσιμες και κατάλληλες προς καλλιέργεια εκτάσεις γύρω από τη λίμνη Κάρλα, πληροφορήθηκαν ότι όχι μόνο βρέθηκαν εκτός των πρώτων θέσεων, αλλά και πολύ πίσω στην μοριοδότησή τους, εξαιτίας άδικων και αλλοπρόσαλλων κριτηρίων που τέθηκαν, παραγνωρίζοντας τα πάγια καλλιεργητικά συμφέροντα των αγροτών στην περιοχή
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στην βουλευτή οι αγρότες των εκτάσεων της πρώην λίμνης Κάρλας , δεν πριμοδοτήθηκε τελικά ισχυρά η εντοπιότητά τους κατά την διαδικασία απόδοσης εκτάσεων, όπως είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι το πιο ισχυρό και αληθές, ιστορικά και πραγματικά, κριτήριο, με αποτέλεσμα να κριθούν ως δικαιούχοι, ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την γεωργική καλλιέργεια, παρόλο που οι αγρότες που καλλιεργούν για χρόνια αυτή τη γη, διαμένουν σε χωριά δίπλα στη Λίμνη Κάρλα. Απόρροια όλων των προαναφερθέντων, ότι ουσιαστικά θα μείνουν χωρίς εισόδημα, χάνοντας ακόμη τα δικαιώματα και τις επιδοτήσεις, αφού δεν θα έχουν έκταση για καλλιέργεια εφεξής . Πλέον όμως , για τους αγρότες αυτούς, τίθεται σοβαρό θέμα επιβίωσης καθώς η ρύθμιση αυτή, αφήνει εκτός των καλλιεργητικών επενδύσεων στο σύνολο 70 αγροτικές οικογένειες, όλων των όμορων χωριών.
Μετά τη συνάντηση, η Λαρισαία βουλευτής επεσήμανε :
«Είναι αδιανόητο οι αγρότες, γέννημα-θρέμμα της παρακάρλιας περιοχής, που ζουν και εργάζονται στον τόπο τους στις συγκεκριμένες εκτάσεις επί 55 χρόνια , να έχουν οδηγηθεί σε καθεστώς μη δικαιούχων ακτημόνων. Τη στιγμή μάλιστα που το βασικό τους εισόδημα προέρχεται αποκλειστικά από την καλλιέργεια των ανωτέρω εκτάσεων. Τίθεται πλέον, θέμα επιβίωσής τους, καθώς αν αφαιρεθεί η δυνατότητα καλλιέργειας των ανωτέρω αγροτεμαχίων από τους αγρότες της κοινότητας Καλαμακίου του δήμου Κιλελέρ, δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες εκτάσεις, προκειμένου να συνεχίσουν τη εργασία τους στον τόπο τους.
Η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί κατά τα φαινόμενα προβλήματα και τρομερές αδικίες .
Με σχετική παρέμβασή μου στον κ Υπουργό , ζητώ τον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης των αιτούντων, ειδικότερα σε σχέση με το κριτήριο που αφορά στους μόνιμους κατοίκους και τους επί δεκαετίες ακτήμονες καλλιεργητές. Η γη να μοιραστεί σε αγρότες και όχι σε ετεροεπαγγελματίες . Επίσης, να ελεγχθούν προσεκτικά όλες οι δηλώσεις και τα στοιχεία των αιτούντων, διότι τίθενται σοβαρά ερωτήματα από τους καλλιεργητές. Αν αυτά δεν γίνουν , οι συνέπειες θα είναι ολέθριες και θα πεινάσει κόσμος που για χρόνια ζούσε από την καλλιέργεια των εκτάσεων της πρώην λίμνης Κάρλας. Και ας μην ξεχνάμε ότι η… Κάρλα βρίσκεται κοντά στο ένδοξο Κιλελέρ!»