Aναψε στη Ρώμη η Φλόγα της ειρήνης για το Vuokatti 2022

Η Φλόγα της Ειρήνης για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Χειμερινό Φεστιβάλ Νέων Vuokatti 2022 άναψε στη Ρώμη σε μια περίτεχνη Τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ara Pacis Augustae, ένα μνημείο που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Αύγουστο για να γιορτάσει την ειρήνη σε ολόκληρη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Με περισσότερες από 100 ημέρες να απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η κύρια εκδήλωση στη Φινλανδία, εκπρόσωποι από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές (EOC) και την τοπική οργανωτική επιτροπή του EYOF ήταν παρόντες για να γιορτάσουν το άναμμα της δάδας.

«Σήμερα γιορτάζουμε την ειρήνη και την αδελφοσύνη, καθώς το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στον πυρήνα του, ήταν πάντα μια ευκαιρία να φέρει κοντά τους νέους της Ευρώπης σε ειρηνικό ανταγωνισμό και να μάθουν και να υποστηρίξουν τις Ολυμπιακές αξίες της φιλίας, της αριστείας και του σεβασμού». είπε ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος.

Εκτός από τη φλόγα, στους εκπροσώπους του Vuokatti 2022 παρουσιάστηκε το γλυπτό The Dea Pax Golden Olive Tree, σύμβολο ειρήνης και φιλίας του οποίου τα κλαδιά αντιπροσωπεύουν το ξετύλιγμα της ομπρέλας των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών για να υποδεχθούν αθλητές από όλες τις Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Περίπου 2000 αθλητές ηλικίας 14-18 ετών και αξιωματούχοι από 47 Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα πάνε στη Φινλανδική πόλη αυτό το χειμώνα, με αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για εννέα αθλήματα σε διάστημα πέντε ημερών: χόκεϊ επί πάγου, πατινάζ, short track, cross country σκι, δίαθλο, snowboard, αλπικό σκι, άλμα σκι και Νordic combined.

 

Δείτε και αυτά