Τι αλλάζει με το PLF για τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το χρονικό πλαίσιο για τη συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού Επιβατών (PLF) πριν από την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραταθεί από 48 ώρες σε τρεις ημέρες.

Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι το παράθυρο για την ολοκλήρωση του PLF θα παραταθεί κατά μία ημέρα πριν από το τέλος Φεβρουαρίου. Και σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή θα ίσχυε από τις 9 π.μ.

PLF για επιβάτες κρουαζιέρας
Μια παρόμοια ενημέρωση εκδόθηκε για επιβάτες κρουαζιέρας που αποβιβάζονται ή επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Φόρμα μπορεί πλέον να συμπληρωθεί:

Έως και τρεις ημέρες πριν από την επιβίβαση σε μια κρουαζιέρα, εάν η κρουαζιέρα διαρκεί 19 ημέρες ή λιγότερο.
Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας εάν διαρκεί περισσότερο από 19 ημέρες.
Το PLF έχει επικριθεί από πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου ως αποτρεπτικό παράγοντα για ταξίδια και κρατήσεις, με εκκλήσεις να αφαιρεθεί εντελώς καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς επιθυμεί την απομάκρυνσή του ενόψει των εορτών του Πάσχα και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι αυτό θα επανεξεταστεί πριν από την εορταστική περίοδο.

Ωστόσο, αεροπορικές πηγές ανέφεραν ότι το PLF θα παραμείνει απαραίτητο όσο απαιτείται απόδειξη της κατάστασης εμβολιασμού για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε και αυτά