Η Σαουδική Αραβία μπαίνει στον χάρτη των χειμερινών σπορ

Στη δημιουργία ενός χιονοδρομικού χωριού 12μηνης λειτουργίας προσανατολίζεται η Σαουδική Αραβία. Το εν λόγω σχέδιο αποτελεί μέρος του φιλόδοξου project της χώρας να αποτελέσει νέο παγκόσμιο προορισμό για ορεινό τουρισμό.

Το υπαίθριο σκι θα είναι ένα «μοναδικό χαρακτηριστικό» της πρωτοβουλίας Trojena, που δεν έχει ξαναγίνει στην περιοχή. Ιδιαίτερα μάλιστα στις χώρες του Κόλπου γνωστές για το ζεστό της κλίμα λόγω της ερήμου.

Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2026. Αποτελεί μέρος μιας φουτουριστικής ανάπτυξης προορισμού 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα βορειοδυτικά της χώρας που ονομάζεται Neom.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε εκ μέρους του πρίγκιπα Μοχάμεντ.

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή πέφτουν κάτω από το μηδέν το χειμώνα. Η μέση θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παραμένει 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από άλλες πόλεις σε όλη την περιοχή.

Το Trojena βρίσκεται 50 χιλιόμετρα από την ακτή του Κόλπου της Άκαμπα.

Συμπεριλαμβάνει μια οροσειρά με τις υψηλότερες κορυφές στη Σαουδική Αραβία στα 2.600 μέτρα περίπου πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Εκτός από το χιονοδρομικό χωριό, άλλες εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται περιλαμβάνουν μια πίστα σκι, καταστήματα και εστιατόρια, θαλάσσια σπορ και ορεινή ποδηλασία, καθώς και ένα φυσικό καταφύγιο. Αναμένει να προσελκύσει 700.000 επισκέπτες και 7.000 μόνιμους κατοίκους μέχρι το 2030.

Δείτε και αυτά