ECTAA: Η Ελλάδα προτιμώμενος προορισμός στην Ευρώπη

Η Ελλάδα είναι προτιμώμενος προορισμός για τον ECTAA, για αυτό το καλοκαίρι, χάρη στη συμφωνία μεταξύ του ΕΟΤ και της ECTAA.

Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας θα διαφημίζεται με το μότο #AllYouWantIsGreece σε 70.000 συνεργάτες του οργανισμού στην Ευρώπη.

Το ερχόμενο 12μηνο, η ECTAA θα αποτελεί βασικό συνεργάτη στο πρόγραμμα προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ θα δοθεί έμφαση και στις σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ με τις τοπικές εταιρίες διαχείρισης προορισμού και άλλους συνεργάτες. ΕΟΤ και ECTAA θα συνεργαστούν χέρι – χέρι για την προώθηση της Ελλάδας όχι απλώς ως του πιο ελκυστικού προορισμού στην Ευρώπη αλλά και ως ενός εκ των ασφαλέστερων.

Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τα τέλη της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί δραστηριότητες όπως μέτρα με στόχο την τοποθέτηση της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών και των παρόχων τουριστικών υπηρεσιών να καταστήσουν την Ελλάδα έναν αειφόρο ταξιδιωτικό προορισμό. Τους επόμενους μήνες, οι ECTAA και ΕΟΤ θα αναδείξουν πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν πρόσφατα σε διαφορετικά τμήματα της χώρας, στο πλαίσιο σειράς webinar για ταξιδιωτικούς πράκτορες και τουρ οπερέιτορ που θα υλοποιηθούν μέσα στις πρώτες εβδομάδες του Μαϊου.

Επιπλέον, το εξαμηνιαίο συνέδριο της ECTAA το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Κρήτη, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τα μέλη της να γνωρίσουν την προσφορά της Ελλάδας την περίοδο εκτός σεζόν και δυνητικά να δώσουν μια προοπτική για μελλοντικά συνέδρια ταξιδιωτικών πρακτορείων και τουρ οπερέιτορ στην Ελλάδα.

Ο γ.γ. της ECTAA, Eric Drésin, δήλωσε: Είμαστε υπερήφανοι που ο ΕΟΤ εμπιστεύθηκε το πρόγραμμα Προτιμώμενου Προορισμού της Χρονιάς. Συνεργαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο το πρόγραμμα και να προσφέρουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να παρουσιασθεί για άλλη μια φορά ως ένας ασφαλής, καινοτόμος και αειφόρος προορισμός σε 70.000 ταξιδιωτικά γραφεία και τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, παρά τις τρέχουσες αβεβαιότητες, ο τουριστικός τομέας και οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή των ταξιδιών. Ως προτιμώμενος προορισμός της ECTAA για το 2022, η ασφάλεια και η εγγύτητα της Ελλάδας ως προορισμού, η ποικιλομορφία και η ποιότητα της τουριστικής της προσφοράς της και φυσικά η μαγευτική φύση, η μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και η γαστρονομία της αποτελούν το επίκεντρο των προωθητικών μας δραστηριοτήτων. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα είναι επιτυχής για να φέρει περισσότερους ταξιδιώτες στην Ελλάδα».

Δείτε και αυτά