ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:Ζητούν από καφενεία πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων για την περίοδο της πανδημίας!

Να διευθετήσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την παράλογη απαίτηση των εταιρειών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων να πληρώσουν τα καταστήματα εστίασης σημαντικά ποσά για το διάστημα 2020-2021, όταν αυτά είτε ήταν κλειστά είτε δεν είχαν μουσική, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του επισημαίνει ότι «ένας από τους κλάδους της οικονομίας που επλήγη σε πολύ μεγάλο βαθμό, κατά την διάρκεια της δοκιμασίας της πανδημίας, είναι, αναμφίβολα, αυτός της εστίασης. Τα καταστήματα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία παρέμειναν επί μήνες κλειστά, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτείας, με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Η επιβίωσή τους βασίστηκε αποκλειστικά στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που παρείχε το κράτος στις επιχειρήσεις αλλά και στους εργαζόμενους. Για μεγάλα, επίσης, διαστήματα, η λειτουργία τους δεν ήταν πλήρης, ενώ απαγορευόταν και η μουσική.

Δείτε και αυτά