Οι τύποι διακοπών που μπορεί να είναι δύσκολο να κλείσεις το 2022

Μετά από δύο χρόνια ζωής με τον Covid-19, οι ταξιδιώτες κάνουν ξανά μεγάλα σχέδια διακοπών.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες του ταξιδιωτικού τομέα αναφέρουν ότι δεν μπορεί να είναι διαθέσιμο κάθε είδος ταξιδιού φέτος. Ανάμεσα σε αυτά είναι και οι διακοπές με γιοτ στους προορισμούς της Μεσογείου και φυσικά την Ελλάδα.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι ανέβαλαν πιο φιλόδοξες διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για νέες κρατήσεις φέτος.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που είχαν ακυρώσει διακοπές το 2020 και το 2021 σχεδιάζουν να τις κάνουν φέτος. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικής ασφάλισης Berkshire Hathaway Travel Protection.

Μόνο το 5,5% προωθεί αυτά τα σχέδια για το επόμενο έτος. Λιγότερο από το 4% σχεδιάζει να ακυρώσει εντελώς, σύμφωνα με την έρευνα σε περισσότερους από 1.500 ταξιδιώτες.

Επιπλέον, οι άνθρωποι κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια και κάνουν κράτηση εκ των προτέρων.

Ωστόσο, τέσσερις τύποι διακοπών φαίνεται πως γίνονται πολύ γρήγορα fully booked για το φετινό καλοκαίρι.

Αφρικανικά σαφάρι

Η κράτηση ενός αφρικανικού σαφάρι 12 έως 18 μήνες νωρίτερα θα μπορούσε να είναι ο νέος κανόνας, δήλωσε η Shannon Kircher, ιδρυτής της μπουτίκ ταξιδιωτικής εταιρείας Compass & Vine με έδρα τις ΗΠΑ.

Πολλοί ταξιδιώτες ονειρεύονται να πάνε σε ένα σαφάρι, αλλά δεν το αποφασίζουν λόγω του όγκου του προγραμματισμού και των χρημάτων που διατίθενται σε αυτό, είπε η Kircher.

Για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην ιδέα των διεθνών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ιδιωτικότητα και η υπαίθρια φύση των σαφάρι είναι ελκυστικά, είπε.

Ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών στη Χαβάη

Πολλές τοποθεσίες στη Χαβάη κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κενές θέσεις αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο Zander Buteux της εταιρείας ενοικίασης κατοικιών VacationRenter.

«Αν περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο για να κάνετε κράτηση για ταξίδια Ιουνίου, θα έχετε λίγες επιλογές», είπε. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις βασικές πόλεις σε κάθε νησί, όπως η Χονολουλού, η Λαχάινα και η Κιχέι».

Ο Zander Buteux του VacationRenter είπε ότι ο μέσος όρος ταξιδιού στη Χαβάη τον Ιούνιο είναι επτά ημέρες και η μέση τιμή διανυκτέρευσης για ακίνητα αυτόν τον μήνα είναι 442 $, αύξηση 16% από πέρυσι.

Ράντσο πολυτελείας

Οι Αμερικανοί που εξακολουθούν να διστάζουν για τα διεθνή ταξίδια κάνουν κράτηση για πολυτελείς θέσεις διακοπών στη χώρα, είπε η Kircher.

Το Ranch στο Rock Creek στη Μοντάνα έχει κρατηθεί ως επί το πλείστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Ναυλώσεις ιδιωτικών γιοτ

Η κράτηση για καλοκαιρινές ναυλώσεις γιοτ την τελευταία στιγμή ανήκει στο παρελθόν, δήλωσε ο Tim Geisler, ιδρυτής της ιστιοπλοϊκής εταιρείας Nautilus Sailing με έδρα τη Γρενάδα.

Πολλοί προορισμοί, ειδικά στη Μεσόγειο, ξεπουλούν πολύ νωρίτερα, είπε.

Η Ελλάδα, η Ισπανία και το γαλλικό νησί της Κορσικής είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί τσάρτερ στη Μεσόγειο τώρα, είπε.

Τα καλοκαιρινά ταξίδια με γιοτ στη Μεσόγειο είναι δημοφιλή μεταξύ των Αμερικανών επειδή τείνουν να αποφεύγουν την Καραϊβική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς συμπίπτει με την εποχή των τυφώνων της περιοχής.

Η εταιρεία βλέπει μια αύξηση στις κρατήσεις και τα ερωτήματα από ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια εννέα έως 12 μήνες νωρίτερα, γεγονός που περιορίζει το απόθεμα στη γραμμή, είπε.

Δείτε και αυτά