«Με τον πρωθυπουργό είχα την ευκαιρία να συζητήσω και για τις τιμές στα καύσιμα, οι οποίες έχουν ξεφύγει και επιφέρουν μια σειρά αυξήσεων σε προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες. Μιλήσαμε και για το κόστος παραγωγής των αγροτών, το οποίο επίσης επηρεάζεται από τις τιμές στην ενέργεια και, όπως μου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, επίκειται γενναιότερη ρύθμιση από αυτή που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο FORMediaRADIO και στους δημοσιογράφους Αποστόλη Γκόγκα και Πάνο Γαρουφαλιά αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «χρέος των βουλευτών είναι να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας στην εκάστοτε εκτελεστική εξουσία. Η πόρτα του πρωθυπουργού είναι πάντοτε ανοιχτή για τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, οι βουλευτές είναι οι καλύτεροι αγωγοί μηνυμάτων της κοινωνίας προς την κυβέρνηση, είναι οι αγγελιοφόροι των μηνυμάτων της κοινωνίας. Εμείς καθημερινά βρισκόμαστε, ιδιαίτερα οι βουλευτές της περιφέρειας, σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, δεν αναμένουμε τα μέσα ενημέρωσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή τις δημοσκοπήσεις για να εισπράξουμε τον παλμό της κοινωνίας. Βρισκόμαστε καθημερινά μέσα στην κοινωνία, από εκδηλώσεις, ημερίδες, συζητήσεις, επισκέψεις σε χωριά, μέχρι κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, όπου και εκεί ακόμη, μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τον απλό πολίτη και να εισπράξει διαμαρτυρίες, παράπονα, προτάσεις, παρατηρήσεις, σκέψεις και όλα αυτά νομίζω, είναι χρήσιμο να φτάνουν τελικά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».
Παράδοξο να μην υπάρχει Πρότυπο Σχολείο στην Λάρισα!
Ερωτώμενος για τον λόγο που δεν έχει ιδρυθεί Πρότυπο Σχολείο στην Λάρισα, ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «δυστυχώς η Λάρισα, η έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η τέταρτη, πέμπτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, δεν έχει Πρότυπο σχολείο. Αυτό δεν τιμά την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το λέω πια ευθαρσώς και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν όλα εκείνα τα βήματα που πρέπει να γίνουν από την ηγεσία του Υπ. Παιδείας, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία, την οποία υφίσταται η κοινωνία της Λάρισας, η κοινωνία ενός από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας. Παραδόξως, στη Λάρισα δεν έχει γίνει και θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν εκεί που πρέπει».
Επαγγελματικό Λύκειο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας
«Όσον αφορά τώρα τους εγκλείστους και τη διαδικασία σωφρονισμού τους και εκεί εκκρεμεί ένα αίτημα που έχω διατυπώσει και δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δια ζώσης στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας, για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας. Εκεί γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, έχουμε Σ.Δ.Ε. σε επίπεδο Γυμνασίου, αλλά για όσους θέλουν να συνεχίσουν μετά, δεν υπάρχει Σ.Δ.Ε σε επίπεδο Λυκείου. Θα μπορούσε να γίνει εκεί για παράδειγμα ένα Πρότυπο, Επαγγελματικό, Λύκειο δεύτερης ευκαιρίας».
Εκπαίδευση αγρεργατών σε αγροτικές φυλακές
«Με δεδομένο ότι έχουμε την τεράστια αυτή έλλειψη αγροεργατών, εργατών γης, είπα στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως και να αναμορφωθεί ο θεσμός των αγροτικών φυλακών, έτσι ώστε, και αλλοδαποί και ημεδαποί που βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα και έχουνε διάθεση να ενημερωθούν, να εντρυφήσουν, να απασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, με τη γη, να μεταβαίνουν στις αγροτικές φυλακές -σήμερα δεν υπάρχει πληρότητα στις αγροτικές φυλακές-, να υπάρχει, λοιπόν, πληρότητα στις αγροτικές φυλακές, να υπάρχουν και σεμινάρια και εκπαίδευση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, από ειδικούς επιστήμονες στους στους κρατουμένους, έτσι ώστε όταν λήξει και ο εγκλεισμός τους στα σωφρονιστικά καταστήματα και βγούνε στην κοινωνία, να έχουν αποκτήσει κάποιες δεξιότητες που μπορεί να τους φανούνε χρήσιμες για την εργασία τους, για την ενσωμάτωσή τους, την αφομοίωσή τους και πάλι στην ελληνική κοινωνία».
Έργα Αχελώου
«Η ιστορία της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στο Θεσσαλικό κάμπο, έχει δαιμονοποιηθεί και έχει μπει σε μια λάθος διάσταση, έχει προσλάβει ιδεολογικό χρώμα και αυτό νομίζω αδικεί την όλη προσπάθεια. Η Θεσσαλία -αυτό προσπαθούμε πολλές φορές να εξηγήσουμε στους συνομιλητές μας στην Αθήνα- αντιμετωπίζει τεράστιο υδατικό πρόβλημα. Η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, μιλούμε για το 10% του νερού που πάει στη θάλασσα, δε θα στερήσει από κανέναν τίποτα, αντιθέτως θα αποτρέψει ένα οικολογικό, περιβαλλοντικό έγκλημα στο Θεσσαλικό κάμπο, στη Θεσσαλία. Γι’ αυτό, λοιπόν, επιμένω όλα αυτά τα χρόνια, στην ενεργοποίηση και πάλι των διαδικασιών που θα απεγκλωβίσουν από το αδιέξοδο, τα έργα του Αχελώου. Βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής, αυτό νομίζω είναι που θα πρέπει να ολοκληρωθεί και αυτό είναι το κλειδί για να ξαναμπούνε στο τραπέζι τα έργα του Αχελώου».
Παρέμβαση Μητσοτάκη για φράγμα Σκοπιάς
«Η επαρχία Φαρσάλων και αν ακόμα ολοκληρωθεί αύριο ο Αχελώος, πάλι δε θα έχει πρόσβαση στο νερό αυτό. Για την επαρχία των Φαρσάλων και όχι μόνο, ξεπερνάει και τα όρια των Φαρσάλων, είναι πάρα πολύ σημαντικό το έργο στη Σκοπιά, το φράγμα στη θέση Παλιοδερλί. Ένα έργο το οποίο, επίσης, έχει μελετηθεί από τη δεκαετία του ’60 και δεν έχει ολοκληρωθεί και χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι στην προηγούμενη συνάντησή μας, πέρυσι στις αρχές του χρόνου στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, όταν του ανέλυσα με λεπτομέρειες το ζήτημα, όχι απλώς το κατανόησε, αλλά κινήθηκε άμεσα, σήκωσε τηλέφωνα, έδωσε οδηγίες στον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και νυν Υφυπουργό τον Γιώργο Καραγιάννη και οσονούπω αναμένεται το έργο να περάσει από Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ».
Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=WG-bnLdAKtw