Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ξεναγήσεις

Η Αθήνα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για εκδρομές της Ευρώπης σύμφωνα με λίστα που συνέταξε η ιδιωτική εταιρεία περιηγήσεων ToursByLocals. Συγκεκριμένα, σημείωσε αύξηση 40% στις κρατήσεις για περιηγήσεις από τους ταξιδιώτες για τον Απρίλιο και το Μάιο φέτος σε σχέση με το 2019.

Επίσης, οι εκδρομές στο Παρίσι αυξήθηκαν κατά 45% για την ίδια χρονική περίοδο. Αντίστοιχη άνοδο καταγράφηκε στη Λισαβόνα.

Το ToursByLocals μοιράστηκε τους δέκα κορυφαίους προορισμούς για περιηγήσεις στην Ευρώπη. Από το Παρίσι μέχρι τη Φλωρεντία, πολλοί από αυτούς τους προορισμούς θεωρούνται πολιτιστικές πρωτεύουσες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες θα επέλεγαν να εξερευνήσουν αυτούς τους προορισμούς με περιήγηση: ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να αισθάνονται μια αίσθηση άγχους όταν βρίσκονται σε ένα νέο μέρος, πόσο μάλλον σε μια μεγάλη πόλη.

Η ξενάγηση ή μια ιδιωτική ξενάγηση μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί αυτό το άγχος και να δώσει αυτοπεποίθηση στα ταξίδια τους που μπορεί να μην είχαν περιπλανηθεί στην πόλη μόνοι τους.

Παρίσι, Γαλλία
Ρώμη, Ιταλία
Λονδίνο, Αγγλία
Λισσαβώνα, Πορτογαλία
Αθήνα, Ελλάδα,
Φλωρεντία, Ιταλία
Βαρκελώνη, Ισπανία
Βενετία, Ιταλία
Άμστερνταμ, Ολλανδία
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Δείτε και αυτά