Ελληνικό: Έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ από τις κατοικίες περιμένει η Lamda

Εσοδα ύψους 200 εκατ. ευρώ ήδη από το 2022 αναμένει να εξασφαλίσει η Lamda Development από τα πρώτα συμβόλαια αγοραπωλησίας για τα τρία επιμέρους οικιστικά έργα που δρομολογεί στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ενδεχομένως και εντός του καλοκαιριού, η εταιρεία θα ξεκινήσει τη διαδικασία ολοκλήρωσης των πωλήσεων των πρώτων οικοπέδων, όπου θα κατασκευαστούν οι πολυτελείς βίλες (The Cove Villas). Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει προκαταβολές για το 100% των οικοπέδων, προσδοκώντας σε συνολικά έσοδα ύψους 190 εκατ. ευρώ, ανέφεραν χθες στελέχη της εταιρείας, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2022 σε αναλυτές.

Αντίστοιχα, για τον πύργο κατοικιών Riviera Tower, οι προκαταβολές ξεπερνούν το 75% των προς πώληση διαμερισμάτων, σημειώνει ρεπορτάζ της Καθημερινής, με τις πρώτες προπωλήσεις να ξεκινούν από το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν το 20% της αξίας του ακινήτου με τη μορφή προκαταβολής. Ο πύργος αναμένεται να εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η Lamda αναμένει συνολικά έσοδα 600 εκατ. ευρώ. Το τρίτο οικιστικό έργο αφορά την ανάπτυξη πολυτελών διαμερισμάτων σε κτίριο χαμηλού ύψους, πίσω από τις πολυτελείς βίλες. Το εν λόγω ακίνητο αναμένεται να συνεισφέρει συνολικά έσοδα 270 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα μόνο από τα εν λόγω οικιστικά έργα, η εταιρεία να προϋπολογίζει συνολικά έσοδα της τάξεως του 1,05 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες προκρατήσεις για τα οικιστικά έργα, αλλά και τις εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει η Lamda Development για την ανάπτυξη σειράς κτιρίων (π.χ. εμπορικό πάρκο με τον όμιλο Φουρλή, πύργος μεικτής χρήσης με την Brooklane Capital, οικόπεδο με την Orilina Properties, σχολείο με την Prodea και τον όμιλο Κωστέα Γείτονα), η εισηγμένη εκτιμά ότι έχει εξασφαλίσει μελλοντικά έσοδα 800 εκατ. ευρώ, που είναι 160% υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί στο πρώτο χρηματοδοτικό πλάνο που είχε εκπονήσει η εταιρεία για την πρώτη πενταετία της ανάπτυξης του Ελληνικού. Η εξέλιξη αυτή της παρέχει τη δυνατότητα να προϋπολογίσει επιπλέον 20% αύξηση του κατασκευαστικού κόστους τους επόμενους μήνες, πέραν των ήδη αυξημένων προϋπολογισμών που έχει διαμορφώσει. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης, όταν η εταιρεία θα κληθεί να προμηθευτεί υλικά κατασκευής, δηλαδή στο τέλος του 2022 και στις αρχές του 2023, εκτιμάται ότι οι τιμές θα έχουν εξομαλυνθεί.

Δείτε και αυτά