Με αφορμή την υπογραφή της δημοπράτησης του έργου κατασκευή ταμιευτήρα στη θέση Πουρναρίου-Αμπελακίων «Λιβαδότοπος», ο δημοσιογράφος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και συνιδρυτής της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας κ. Χρήστος Αθανασιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Tο ΥΠΑΑΤ μας πληροφόρησε, μέσω σχετικού δελτίου τύπου, ότι κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γεώργιου Στύλιου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης, υπέγραψε την δημοπράτηση του έργου : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ- ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ «ΛΙΒΑΔΟΤΟΠΟΣ», με εκτιμώμενη συνολική αξία 7.490.000,00 ευρώ ( 6.040.322,58 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24% 1.449.677,42 ευρώ).
Το φράγμα με όγκο ταμίευσης 2.423.000. κμ και ύψος 20 m επί της κοίτης του ρέματος Λιβαδόρεμα που συμβάλλει στον ποταμό Πηνειό λίγο ανάντι της κοιλάδας των Τεμπών Το φράγμα θα παρέχει νερό μέσω των συνοδών νέων αρδευτικών δικτύων, σε έκταση 7.000 στρεμμάτων σε πεδινές κτηματικές περιοχές στο Πουρνάρι, Συκούριο και Κυψελοχώρι.
Αυτό που αποσιώπησε όμως το ΥΠΑΑΤ και δεν μας πληροφορεί, εντέχνως και ατέχνως είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΥΠΑΑΤ καθυστέρησαν τρία ολόκληρα χρόνια, να προβούν στην δημοπράτηση και συμβασιοποίηση των έργων που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 σχεδίασε, ενέταξε και ενέκρινε με αποκλειστική κοινοτική χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου μέσα σ’ αυτό ήταν και η κατασκευή Ταμιευτήρα στο Πουρνάρι.
Για του λόγου το αληθές, παραθέτω τις σχετικές φωτό, όπου φαίνεται ότι στις 02 Ιούλη 2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε 31 εγγειοβελτιωτικά έργα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έλαβαν αποκλειστική κοινοτική χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1: Υποδομές εγγείων βελτιώσεων. (το έργο στο Πουρνάρι είναι το 20ο στη λίστα του 2019).
Έτσι λοιπόν, με χρονοκαθυστέρηση τριών (3) ετών, για έργα έτοιμα, δεν μπορεί κανείς να εμφανίζεται περιχαρής.
Υ.Γ. Τελικά με το «στοιχειωμένο» φράγμα της Γυρτώνης τι γίνεται, ακόμα να βρεθεί μόνιμη λύση;