Ποιοι ελληνικοί προορισμοί “εκτοξεύτηκαν” το πρώτο εξάμηνο του 2022

Με ιλλιγυώδεις ρυθμούς συνεχίζει και τρέχει η φετινή τουριστική περίοδος με κάποιους ελληνικούς προορισμούς να “σαρώνουν” στη κυριολεξία και να προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τουριστών.

Ειδικότερα ανάμεσα στα ελληνικά νησιά που εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με τα δεδομένα της ταξιδιωτικής τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου, είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Νάξος.

Η συγκεκριμένη έρευνα, σύμφωνα με την Tourix Analytics, βασίζεται ουσιαστικά στον μεγάλο όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 14.000 όρους αναζητήσεων στο διαδίκτυο, που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.

Αναλυτικά οι προορισμοί σε νούμερα 
Εξαιρετικά σημαντική καταγράφεται η αύξηση του συνολικού όγκου των διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη αγγίζοντας το 42% σε σχέση με το 2019 και το 103% σε σχέση με το 2021.

Στο νησί της Μυκόνου, το πρώτο εξάμηνο του 2022 παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων κατά 46%, και αύξηση κατά 94% σε σχέση με το 2021. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι χώρε που κυρίως προσελκύει είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Στη Νάξο, η αύξηση που παρατηρείται αγγίζει το 55% σε σχέση με το 2019 και το 92% σε σχέση με το 2021. Στη πλούσια τετράδα αναφορικά με το επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Νάξο συγκαταλέγονται η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Της Κατερίνας Καρσιώτη

Δείτε και αυτά