Στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά στοχεύει η Τήνος

Αύξηση 50% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι αφίξεις τουριστών στην Τήνο από τις ΗΠΑ συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Τουρισμού.

Τότε είχαν προσγειωθεί στην Ελλάδα 135 χιλιάδες ταξιδιώτες, ενώ τα έσοδα από την αμερικανική αγορά τον εν λόγω μήνα άγγιξαν τα 135 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως φέτος με αμερικανικές αερογραμμές πραγματοποιούνται 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ προς το “Ελ. Βενιζέλος”. Στις εταιρείες που πραγματοποιούν τις απευθείας πτήσεις, οι Delta Airlines, American Airlines και United Airlines, ενώ θέσεις προσφέρει και η Emirates.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος της Τήνου είχε σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με παράγοντες της αμερικανικής ταξιδιωτικής αγοράς στο Σαν Φρανσίσκο, συμμετέχοντας στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της American Society of Travel Advisors (ASTA, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 22-24 Αυγούστου).

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που συνάντησε παρουσιάζοντας το νησί και δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα η αμερικανική ταξιδιωτική αγορά θα δώσει τα πρώτα δείγματα με οργανωμένες επισκέψεις τουριστών.

Δήλωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο συνέδριο δεν περιορίζεται στην αγορά των ΗΠΑ δεδομένου ότι η ASTA διαθέτει τμήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι στο άμεσο μέλλον προγραμματίζονται και άλλες δράσεις προώθησης της Τήνου, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη.

Δείτε και αυτά