Αυξάνονται οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες το 2023

Σημαντική αύξηση στους σόλο ταξιδιώτες για το 2023 καταγράφει ο Overseas Adventure Travel (O.A.T.), ηγέτης στα εξατομικευμένα μικρά ομαδικά και σόλο ταξίδια για Αμερικανούς ηλικίας 50+.

Σύμφωνα με τον Ο.Α.Τ., ο αριθμός των μεμονωμένων ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση για το 2023 είναι αυξημένος κατά 24% σε σύγκριση με το 2019. Μόνο τον περασμένο μήνα έχει σημειώσει άνοδο 27% στους μεμονωμένους ταξιδιώτες που κάνουν κρατήσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

«Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους αγκαλιάζουν τα μικρά ομαδικά ταξίδια», δήλωσε ο Brian FitzGerald, Διευθύνων Σύμβουλος της O.A.T.

Το 53%) όλων των ταξιδιωτών στο εξωτερικό Adventure Travel (O.A.T.) είναι μόνοι ταξιδιώτες. Η πλειοψηφία των μεμονωμένων ταξιδιωτών με Ο.Α.Τ. είναι γυναίκες – οκτώ στις δέκα.

Δημοφιλείς προορισμοί για solo ταξιδιώτες το 2023
Η Αίγυπτος παραμένει μια ιδιαίτερα δημοφιλής το 2023 για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Το Small Group Adventure, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς περιπέτειες για μεμονωμένους ταξιδιώτες το 2023.

Επίσης δημοφιλές στα σόλο είναι το Ιαπωνικό Cultural Treasures καθώς η χώρα άνοιξε πρόσφατα ξανά για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Μια άλλη περιπέτεια με μεγάλη ζήτηση για μεμονωμένους ταξιδιώτες είναι το Ultimate Africa: Botswana, Zambia & Zimbabwe Safari. Σχεδόν 2.400 μεμονωμένοι ταξιδιώτες εντάχθηκαν στον Ο.Α.Τ. σε αυτό το ταξίδι τα τελευταία τρία χρόνια.

Δείτε και αυτά