Η Λημνιώνα του Κτήματος Ζαφειράκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα το Pinot Noir της Ελλάδας. Με τη γοητεία της, τη φινέτσα της εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο εκπαιδευμένους ουρανίσκους. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ακολουθεί μια πιο φίνα προσέγγιση γεγονός που κάνει τη Λημνιώνα μοναδική και λατρευτή από το κοινό.
Τα αμπέλια του Ζαφειράκη θα τα συναντήσεις στον Παλαιόμυλο του Τυρνάβου. Από τότε που μπήκε στο χώρο του κρασιού, σκοπός του ήταν η ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών. Η Λημνιώνα είναι μια από αυτές η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση την δεκαετία του 2000.
Είναι βιολογικής καλλιέργειας, ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια ενισχύοντας έτσι το ζουμερό φρουτώδες προφίλ. Το αποτέλεσμα? Φινετσάτο και γήινο όπως της ταιριάζει.
Η Λημνιώνα του 19’ έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα.
Αρωματικά τσακίζει μύτη. Κόκκινα και μαύρα φρούτα αναμιγνύονται σε υπόστρωμα μαύρου τσαγιού, μανιταριών και βοτάνων συνθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύνολο.
Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, μέτρια οξύτητα και τανίνες που χαϊδεύουν τον ουρανίσκο. Κόκκινα φρούτα συνοδεύονται από γήινες, πιπεράτες και βοτανικές νότες που εκπλήσσουν με την κάθε γουλιά. Η επίγευση επιμένει στη διάρκεια καθώς θυμίζει μαύρο τσάι και μαύρα φρούτα.
Άνοιξε το δίπλα σε σουτζουκάκια με ρύζι, σε μπέργκερς με bbq sauce ή σε χοιρινό με πατάτες baby και δαμάσκηνα ακόμα και σε κανελόνια. Θα ξετρελαθείς..
Κάνε χώρο στην κάβα σου, θα σου χρειαστούν μερικές φιάλες του κτήματος Ζαφειράκη..!!
Πηγή : Oμάδα «Οίνος και Γεύσεις»