Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετά τον σύντροφο Γιώργο Λούμα, που «έφυγε» πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 67 χρονών, το βράδυ της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου.
Ο σύντροφος Γιώργος, γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου στις 10 Μάη του 1955, με καταγωγή λαϊκή. Ο πατέρας του ήταν πυροσβέστης και η μητέρα του δούλευε στους μπαξέδες.
Αφού τελείωσε το σχολείο γράφτηκε ως σπουδαστής σε τεχνική σχολή στη Λάρισα, τη «Λαρισαϊκή» όπου πρωτοστάτησε στην συγκρότηση συλλόγου σπουδαστών.
Ταυτόχρονα εκείνη την περίοδο εργάστηκε στο εργοστάσιο της ΜΕΚΤΑ για τρεις περίπου μήνες, όπως και ως οικοδόμος, αλλά και σε εποχικές εργασίες όπως στην συγκομιδή και συσκευασία φρούτων.
Το 1976 προσλαμβάνεται στο εργοστάσιο Χανδρής Καλώδια Α.Ε. στο Βόλο, όπου αναπτύσσει πολλές σχέσεις με συναδέλφους του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως φαντάρος από το 1978 μέχρι και το Μάη του 1980, συνεχίζει να κρατά επαφή με πολλούς από αυτούς, ζητώντας τους μάλιστα να συμβάλλουν στην οικονομική εξόρμηση που είχε το Κόμμα εκείνη την περίοδο, όπως και έκαναν.
Εκείνη την περίοδο γνωρίζει και την σύντροφο της ζωής του, Ρένα. Οργανώνεται στο ΚΚΕ το 1977.
Με την επιστροφή του από τη θητεία του, το Μάη του 1980, εκλέγεται αμέσως αναπληρωτής γραμματέας στην ΚΟΒ Χανδρή και γραμματέας της ένα χρόνο αργότερα, το 1981.
Το 1982 ύστερα από τη δημιουργία βιομηχανικής αχτίδας εργαζομένων στη Μαγνησία, προσλαμβάνεται στο καθοδηγητικό όργανοτης αχτίδας, ενώ λίγο αργότερα εκλέχτηκε μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Μαγνησίας.
Το ίδιο έτος, το 1982 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου στο εργοστάσιο, αναπτύσσοντας πλούσια συνδικαλιστική δράση, όπως και σε άλλες θητείες στην συνέχεια, στην συνέχεια της πορείας του.
Εκλέχτηκε επίσης για δύο τριετίες στη διοίκηση της πανελλήνιας ομοσπονδίας μεταλλεργατών, όπως και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Το 2002 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, ενώ το 2004 παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος που εκλέχτηκε στις εκλογές του 2002, ύστερα από απόφαση του Κόμματος να αναλάβει Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας.
Σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, όπως διετέλεσε και περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας.
Την περίοδο των ανατροπών ’89-΄91, συνέβαλλε στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων του Βόλου. Το 1990 εκλέχτηκε γραμματέας της αχτίδας εργατοϋπαλλήλων, καθώς και στο Γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, με σημαντική συμβολή σε εναλλαγές του καταμερισμού της δουλειάς, στηρίζοντας έμπρακτα την ανασυγκρότηση του Κόμματος στην περιοχή.
Από το 1992 μέχρι και το 21ο συνέδριο ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.
Το 1996 αποσπάται εξολοκλήρου στην κομματική δουλειά, ως γραμματέας της αχτίδας εργατοϋπαλλήλων.
Διετέλεσε γραμματέας της Τομεακής Οργάνωση Υπαίθρου Μαγνησίας και αργότερα μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας, μέχρι και σήμερα.
Ο σύντροφος Γιώργος ήταν γέννημα θρέμμα της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα αγαπητός στη Ν. Ιωνία. Σεμνός, αταλάντευτος και με ακλόνητη πίστη στην υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού και στα ιδανικά του ΚΚΕ, έδινε όλες του τις δυνάμεις σε κάθε μάχη, μικρή ή μεγάλη, με το χαμόγελο, το καλαμπούρι, με το χιούμορ που τον διέκρινε.
Είχε την ικανότητα να μεταδίδει αυτή τη μαχητικότητα που έχουν οι κομμουνιστές ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες λειτουργώντας ως ζωντανό παράδειγμα διαπαιδαγώγησης, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση συντροφικού κλίματος στην Κομματική οργάνωση, στην ενθάρρυνση των νεώτερων στελεχών, στην συνειδητή πειθαρχία. Ο σ. Γιώργος ήταν στρατιώτης, απ’ όποιο πόστο κι αν σε κάθε φάση του ζητήθηκε από το Κόμμα να προσφέρει.
Έτσι κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση ευρύτερα, δίνοντας σκληρούς αγώνες στην πρώτη γραμμή, ως στέλεχος του ΚΚΕ.
Η ΕΠ Θεσσαλίας εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Ρένα, στα παιδιά του, σύντροφο Δημήτρη και Γιώργο σε όλους τους οικείους του.Θα είναι πάντα μέσα στους αγώνες και στις καρδιές μας.
Η κηδεία του συντρόφου Γιώργου θα γίνει αύριο Κυριακή, στις 11:30 π.μ. στο νεκροταφείο Βόλου (Κούκος) και θα είναι πολιτική. Αντί στεφανών η επιθυμία της οικογένειας είναι να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.