Περί ‘’Μοίρας‘’ καί ‘’Εἱμαρμένης’’.

Κατ’ αρχήν οφείλω να προειδοποιήσω τον κάθε πιθανό αναγνώστη ή αναγνώστρια , γιά το ότι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την παρούσα ανάρτηση , υπερβαίνουν τα όρια της αχαλίνωτης απαισιοδοξίας.
Οφείλω όμως παράλληλα να ευχαριστήσω , αλλά και ταυτόχρονα να συγχαρώ τον συντάκτη του λήμματος ‘’Εἱμαρμένη‘’ στο φημισμένο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό του ‘’Ελευθερουδάκη‘’ , το οποίο με συντροφεύει πιστά από το 1973 , ο οποίος συντάκτης τελικώς δίνει και τη σωστή νομίζω απάντηση στον γονιμώτατο προβληματισμό ως προς την ουσία της οντότητος εκείνης την οποίαν έχομε συνηθίσει να αποκαλούμε ως ‘’Μοῖρα‘’ .
Η μεν λέξις ‘’Εἱμαρμένη‘’ προέρχεται από τη μετοχή του Παθητικού Παρακειμένου ‘’Εἵμαρμαι‘’ , του αρχικού ρήματος ‘’Μείρομαι‘’ το οποίο σημαίνει : ‘’παίρνω το αυστηρά καθορισμένο μερίδιο που μου ανήκει ‘’ , η δε λέξις ‘’Μοῖρα‘’ , αρχικά εσήμαινε ασήμαντο κομμάτι Γής .
Άρα κατά τον ‘’Ελευθερουδάκη’’, ‘’Εἱμαρμένη Μοῖρα‘’ είναι εκείνο το μικρό κομμάτι Γής που μας ανήκει , και το οποίον παραχωρείται αυτομάτως στον κάθε έναν και την κάθε μία από εμάς , από τη στιγμή της εισόδου του εις τον Μάταιον τούτον Κόσμον.
Το ασήμαντο αυτό κομμάτι Γής που είναι και η μοναδική μας Προίκα , είναι εκείνο το ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο το οποίο θα αναλάβουν να σκάψουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του οικείου Κοιμητηρίου όταν έλθη εκείνη η ώρα , και εντός του οποίου θα εναποθέσουν τα Υπολείμματα της Υλικής μας Ζωής. Οπότε το μοναδικό ίσως ερώτημα το οποίο αξίζει να αποτελεί πυρήνα βαθυτάτης περισυλλογής , είναι το αν , δεδομένης της κοινής δι’ όλους μας καταλήξεως , η συνολική διαδρομή από την αρχή των Χρόνων έως και τη στιγμή κατά την οποίαν ο καθείς θα εναποτεθεί εις την ‘’Εἱμαρμένην Μοῖραν‘’ του , έχει τελικώς κάποιο νόημα όλη αυτή η κωπηλασία , ή τζάμπα κουράζομάστε ;;;

Δείτε και αυτά