Δειπνοσοφιστήριον: Γιόρτασε 25 χρόνια στον χώρο της υψηλής Γαστρονομίας

Με ένα ξεχωριστό event που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, γιορτάστηκε η επιτυχημένη 25χρονη πορεία του Δειπνοσοφιστηρίου στον χώρο της υψηλής Γαστρονομίας.

Μια διαδρομή από το χθες στο σήμερα. Από τη Μάνη στην Αθήνα…Από το οικογενειακό τραπέζι στην υψηλή Γαστρονομία. Μια πορεία 25 χρόνων… Ένας δρόμος, που οδήγησε μια ομάδα απλών ανθρώπων από ένα χωριό της Μάνης, στην κορυφή. Μοναδικός οδηγός τους, η αγάπη για τη γεύση, η γνώση της καλής πρώτης ύλης, η εμπιστοσύνη στην αξιοσύνη των συνεργατών.

Η αρτιότητα του χαρακτήρα, η αυθεντικότητα της ψυχής, η εμπειρία που κερδήθηκε με κόπο, η επιθυμία για καινοτομία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον Δημήτρη και τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα και τον Διομήδη Καψάλη, τους ανθρώπους που ξεκίνησαν μαζί πριν από 25 χρόνια αυτό το ταξίδι και συνεχίζουν μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Η έλευση του τέταρτου συνιδιοκτήτη και Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, έφερε ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη, με μενού που παντρεύουν τη μεσογειακή με τη διεθνή κουζίνα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το comfortfood με την υψηλή γαστρονομία. Η τεχνογνωσία βρήκε εφαρμογή πέρα από τα όρια του catering, οδηγώντας στο τρίπτυχρο Dining-Catering-Experience, καθώς ο όμιλος πλέον αριθμεί 8 εστιατόρια σε εμβληματικά μουσεία, τοπόσημα, οργανισμούς & εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αθήνα.

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” στον χώρο και τον χρόνο… Το περιστύλιο μεταμορφώθηκε, απεκδύθηκε τον αστικό χαρακτήρα του και χάρη στη δωρικότητά του έγινε ο ιδανικός καμβάς για να αναβιώσει η Μάνη του άλλοτε… Τότε που η συγκομιδή της ελιάς γινόταν με χέρια γυμνά, δουλεμένα, μαθημένα στον κάματο και ο καρπός έδινε το ευλογημένο λάδι που στην παραδοσιακή κουζίνα γινόταν ο πρωταγωνιστής για τις πίτες, τα λαλάγγια, τις δίπλες, το ψωμίπου ζύμωναν οι Μανιάτες μάνες, για να γεμίσουν το ταπεινό οικογενειακό τραπέζι.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσηςΕκπρόσωποι των κορυφαίων μουσείων και ιδρυμάτων της χώρας (Μαγγίνης Γιώργης–Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κυριακοπούλου Νικόλ – Αντιπρόπεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ζαχαριουδάκη Νατάσσα – Διευθύντρια Εμπορικών Συνεργασιών Κέντρου Μολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), στελέχη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων διεθνούς φήμης (Ορόντης Μιχάλης – Υπεύθυνος Λειτουργιών του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας), άνθρωποι του πνεύματος και του επιχειρείν (Κορομηλά Μαριάννα – Συγγραφέας, Γιαννακάκη Δώρα – Επικοινωνιολόγος, Πορτοσάλτε Άρης – Δημοσιογράφος, Σπύρος & Χρύσανθος Πανάς – Eπιχειρηματίες, ιδιοκτήτες Island) αλλά και οι βραβευμένοι chefτου Delta Restaurant Θάνος Φέσκος & Γιώργος Παπαζαχαρίας, απηύθυναν τους χαιρετισμούς τους, αποδεικνύοντας ότι οι σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο, αλλά γίνονται ολοένα και πιο ισχυρές.

 

Δείτε και αυτά