Πάνω από 62 εκατ. τουρίστες περιμένει φέτος η Νέα Υόρκη

Οι ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας στην Νέα Υόρκη,  έχουν μια αισιόδοξη προοπτική για τη νέα χρονιά.

Η Νέα Υόρκη αναμένει πάνω από 62 εκατ. τουρίστες φέτος, σύμφωνα με την NYC & Company, τον επίσημο οργανισμό μάρκετινγκ προορισμού της πόλης και το γραφείο επισκεπτών.

Η τουριστική βιομηχανία της Νέας Υόρκης ανέκαμψε πέρυσι στο 71% των επιπέδων από το 2021.
Σύμφωνα με την NYC & Company, 56,4 εκατ. ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την πόλη το 2022 (περίπου 9 εκατ. διεθνείς επισκέπτες και 47,5 εκατ. εγχώριους ταξιδιώτες).

Αυτό αντιστοιχεί στο 85% του επιπέδου ρεκόρ τουρισμού του 2019 (66,6 εκατ. επισκέπτες) και η Νέα Υόρκη ελπίζει να το ξεπεράσει έως το 2024.

«Γνωρίζουμε ότι είχαμε τεράστιες προκλήσεις, αλλά η Νέα Υόρκη επιστρέφει με μοναδικό τρόπο για τους τουρίστες», δήλωσε ο Charles Flatman, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της NYC & Company.

Για να τονώσει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό τη νέα χρονιά, η NYC & Company φιλοξενεί ξανά την εβδομάδα NYC Hotel Week από αύριο 3 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου προσφέροντας έκπτωση έως και 23% σε περισσότερα από 140 ξενοδοχεία.

Στα επιλεγμένα ξενοδοχεία περιλαμβάνονται το Beekman στο Lower Manhattan, το Radio Hotel στο Washington Heights, το Opera House Hotel στο Μπρονξ και το Rockaway Hotel στο Rockaways, μεταξύ άλλων.

Το 2020, ο αριθμός των επισκεπτών στη Νέα Υόρκη μειώθηκε κατά 67% στα 22,3 εκατομμύρια.
Από το 2009 έως το 2019, ο διεθνής τουρισμός αναπτύχθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον εγχώριο και η μέση δαπάνη ενός διεθνούς επισκέπτη είναι ισοδύναμη με αυτή τεσσάρων εγχώριων τουριστών.

Δείτε και αυτά