Περιφέρεια Θεσσαλίας και Επιμελητήρια στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη FOOD EXPO 2023

Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, την  FOOD EXPO 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo στην Αθήνα συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με τα  τέσσερα Επιμελητήρια. Το περίπτερο της Θεσσαλίας, το οποίο καταλάμβανε έκταση 369 τ.μ.,  σε εξαιρετικά στρατηγική θέση, προσέλκυσε το ενδιαφέρον  χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά κρασιά  και αποστάγματα, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν μια πλούσια γκάμα προϊόντων. Τη Θεσσαλία εκπροσώπησαν οι   επιχειρήσεις:

Επιμελητήριο Λάρισας: ΚΑΡΔΑΣΗ ΟΕ – «ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ», ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ – Οινοποιία, STAVRAKIS WINERY – Οινοποιία, ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Οινοποιία, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., ΣΚΥΛΟΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ – Οινοποιία, ΚΤΗΜΑ Δ.ΜΙΓΑΣ  – Οινοποιία, ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΙΚΕ – Ζυθοποιία, ΧΡΥΣΗ ΜΗΛΙΑ (ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΡΟΜΜΥΔΑ) – Βιολογικά Προϊόντα, ΓΕΝΙΤΣΕΦΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ – Marketing – Επικοινωνία, ΕΛΒΑΚ Α.Ε. – Βιομηχανία Κονσερβοποιίας, ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ – Παραγωγή και Εμπορία Προϊόντων Ροδιού, ΘΕΣΑΡΩΜΑΤΑ – Παραγωγή και Εμπορία Βιολογικών Αρωματικών Φυτών, ΤΟΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. – Βιοτεχνία Χυμού Λεμονιού Ξύδι, ΑΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ PRIMA Α.Ε. – Αλλαντοποιία Τρόφιμα, IRIS NATURAL PRODUCTS – Χονδρικό Εμπόριο Μη Αλκοολούχων Ποτών, EMPHASIS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ – Χονδρικό Εμπόριο Τροφίμων, EUROFOODS MARKINOS – Βιομηχανία Τροφίμων, MEDIFOODS MEDITERRANEAN, FOODOXYS Ι.Κ.Ε. ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ – Υπηρεσίες Οδηγιών Διατροφής, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΤ – Συνεταιρισμός, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Ο ΕΝΙΠΕΑΣ – Συνεταιρισμός, ΚΟΛΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. GnG Almonds – Επεξεργασία και Εμπορία Αμυγδάλου και ξηρών καρπών.

Επιμελητήριο Μαγνησίας: ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ –  Βοτανικά Αφεψήματα,  ΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ – Προϊόντα με βάση το Ρόδι, ΜΠΑΣΜΠΑΝΕΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – Μπάρες  & Μίγματα Δημητριακών, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΚΟΥΝΤΣ Ι.Κ.Ε. – Ξηροί Καρποί, Πάστες Ξηρών Καρπών, ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε. – Τυροκομικά, Γαλακτοκομικά, ΔΟΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Βιολογικά Χειροποίητα Σαπούνια, DOWNVILLAGE ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε.  – Μαύρο Σκόρδο.

Επιμελητήριο Τρικάλων: ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Συσκευασμένα Λουκάνικα, ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Συσκευασίες Κρασιών, ΜΠΑΡΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Φυστικοβούτυρο, Πάστες ξηρών καρπών, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ «Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ» – Παραδοσιακά Ζυμαρικά, ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – Παραδοσιακές Πίτες, TRIMAS FOODS / PROTEAS BARS – Μπισκότα, Μπάρες Δημητριακών, TSILILIS TERRES ΜΟΝ ΙΚΕ – Οινοποιία, Αποσταγματοποιία, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΟΣ» – Διάφορα Γαλακτοκομικά, ΟΣΠΡΙΑ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ – Όσπρια, ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – Χάρτινες τσάντες, Χάρτινες Συσκευασίες, ΝΙΖΑΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ MELICERA – Εμπόριο Μελιού.

Επιμελητήριο Καρδίτσας: ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ – Οινοποιία, ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΜΑ – Παραγωγή Βιολογικών Προϊόντων, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟ ΠΛΙΑΣΣΑΣ – Παρασκευή Χωριάτικων Λουκάνικων, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΙΑΠΠΑ – Παραγωγή Τσίπουρου.

Η FOOD EXPO  αποτέλεσε σημείο συνάντησης για περισσότερες από 1.300 προμηθευτικές και εμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών με χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου. Παράλληλα, μέσα από την δυναμική παρουσία Ελλήνων και διεθνών εκθετών και επισκεπτών απέδειξε ότι είναι μια παγκόσμια έκθεση, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές, αποτελεί εφαλτήριο για επενδύσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών στην χώρα μας και αναδεικνύει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο.

Στη  γαστρονομική εκδήλωση Mediterranean Food Stage, στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 1 διακεκριμένοι  chefs  πρότειναν  μέσω live cooking shows, πρωτότυπους τρόπους και μοναδικές ιδέες όσον αφορά το brunch, με εκλεκτά και υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης.

Οι γευστικοί «θησαυροί» της Θεσσαλίας κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού με τον chef Δημήτρη Καλιάκη να παρασκευάζει  ελαιόψωμο με ελιές Μαγνησίας και φρέσκια ρίγανη, Πηλιορείτικο σπεντζοφάι με μαρμελάδα μαύρου σκόρδου, ομελέτα με αυγά από  κότες ελευθέρας βοσκής  Τρικάλων και βιολογικά λαχανικά, γαλοτύρι με πρόβειο γιαούρτι Καρδίτσας και  τσάτνεϊ ρόδι – δαμάσκηνο σε χειροποίητο παξιμάδι.

Επικεφαλής της θεσσαλικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα  Απόστολος Μπίλλης, ο οποίος αναφέρθηκε «στην σπουδαία γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλίας και στην οργανωμένη προσπάθεια ανάδειξης των προϊόντων του τόπου σε παγκόσμιο επίπεδο, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής και του Κώστα  Αγοραστού». Στην αποστολή συμμετείχαν  οι γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας  Βασιλική Τσιάχα,  Αγγελική Εξάρχου και  Αμαλία Νικολάου.

Δείτε και αυτά