Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τη λήψη αποφάσεων, τη διαχείριση της γνώσης, και τη φύση της εργασίας

Το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία σας προσκαλεί στη νέα εκδήλωση της Σειράς Συζητήσεων: Ηγούμαστε Δημιουργικά, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 26 Απρίλιου, στο Alba Graduate Business School (Ξενίας 6-8, Αθήνα), 16:00 – 17:30

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestream.

Σύντομη περιγραφή

Η Δρ. Στέλλα Παχίδη, Poets & Quants Best 40-under-40 Professor, θα παρουσιάσει την πρωτοποριακή της έρευνα που έχει δημοσιευθεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά όπως το Organization Science. Τι μεταβολές επιφέρει η εφαρμογή νέων αλγοριθμικών τεχνολογιών και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στη φύση της εργασίας και συγκεκριμένα στις διαδικασίες και μεθόδους δημιουργίας και διαχείρισης γνώσης και λήψης αποφάσεων; Αντλώντας συμπεράσματα από εθνογραφικές μελέτες και άλλες ποιοτικές έρευνες, θα αναλύσει τις αναγκαίες αλλαγές που προκύπτουν όσον αφορά στη δομή και κουλτούρα της επιχείρησης, στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και στη συνεργασία ανάμεσα σε εργαζομένους διαφορετικών ειδικοτήτων. Τέλος, θα εστιάσει στο ρόλο της ηγεσίας στην ενεργοποίηση και διαχείριση των ανωτέρω αλλαγών.

Βιογραφικό:

Η Στέλλα Παχίδη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Πληροφοριακών Συστημάτων στο Judge Business School, University of Cambridge. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στον τομέα της τεχνολογίας, της εργασίας και της οργάνωσης. Πρόσφατα ερευνητικά της έργα περιλαμβάνουν την εισαγωγή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις, τη διαχείριση προκλήσεων στον χώρο εργασίας κατά την διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού και τις πρακτικές συνεργασίας ανάμεσα σε ομάδες διαφορετικών ειδικοτήτων. Έχει διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Vrije Universiteit Amsterdam, MSc στην Επιχειρηματική Πληροφορική από το Utrecht University, και είναι απόφοιτη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία που αφορούν στα πληροφοριακά συστήματα και τους οργανισμούς, όπως τα περιοδικά Organization Science, Information and Organization, Organization Theory, Journal of the Association for Information Systems, MIS Quarterly Executive, Computers in Human Behavior, κ.ά. Έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε διάφορα διεθνή συνέδρια στους τομείς της τεχνολογίας και των οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων του Academy of Management Meeting, του International Conference on Information Systems, του European Group for Organizational Studies Colloquium, του Process Symposium, κ.ά. Είναι μέλος της συντακτικής κριτικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών Organization Science, Information Systems Research, και Information and Organization. Είναι συντάκτης του ειδικού τεύχους του επιστημονικού περιοδικού Journal of Management Studies με θέμα Artificial Intelligence: Organizational possibilities and pitfalls. Το  Poets&Quants συμπεριέλαβε τη Στέλλα Παχίδη στη διεθνή λίστα των καλύτερων 40 καθηγητών κάτω των 40 ετών για το 2021.

Δείτε και αυτά