Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια η Ελληνική Σημαία υψώνονταν στην κορυφή του Everest

Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια ξημέρωνε μια ανέλπιστη ημέρα και ξεκινούσε ένα τα πιο ένδοξα τριήμερα της Ελληνικής ορειβασίας. Τρεις διαφορετικές ημέρες αρχής γενομένης από αυτή που ξημερώνει σε λίγες ώρες η Ελληνική σημαία υψώνονταν στην κορυφή του Everest από διαφορετικούς Έλληνες ορειβάτες. Τέτοιες ώρες μάλιστα όλη η αποστολή ήταν στην προσπάθεια ανάβασης στη ψηλότερη κορυφή του πλανήτη μας…
– Κοτρωνάρος Παναγιώτης
– Τσιαντός Παύλος
– Στύλλας Μιχάλης
– Αντωνόπολος Αντώνης
– Βουτυρόπουλος Γιώργος

Από τη Νότια πλευρά κατάφεραν και ανέβηκαν το πρωί της 16ης Μαίου και με συντονιστή της αποστολής τον Σπύρο Σούλη το αποτέλεσμα ήταν βέβαιο ότι θα ήταν επιτυχές.

Την επόμενη ημέρα 17 Μαίου 2004 ο Νίκος Μαγγίτσης ο οποίος συμμετείχε σε εμπορική αποστολή του εξωτερικού έκανε και αυτός τη δική του επιτυχημένη ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη μας.

Τέλος στις 18 Μαίου η άλλη Ελληνική αποστολή με αρχηγό τον Κώστα Τσιβελέκα έκανε την τρίτη επιτυχημένη ανάβαση από τη Βόρεια πλευρά του όρους με αποτέλεσμα οι Τσιάνος Γεώργιος Ιωάννης, Αργύρης Γιώργος και Αποστολόπουλος Κώστας να αναρριχηθούν και αυτοί με επιτυχία στα 8.848 μέτρα της κορυφής του Έβερεστ.

Και η αποστολή της Νότιας πλευράς αλλά και της Βόρειας είχαν χορηγό τον Αγγελάτο Παύλο χωρίς την χορηγία του οποίου δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν αυτές οι επιτυχημένες αναβάσεις τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Δείτε και αυτά