Στον δεύτερο γύρο οι Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου

Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Σύνταξη: Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Ξεκάθαρη πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη έδειξαν χθες οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή, όπου θα οδηγηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης, που έλαβε το 45,47% των ψήφων, έναντι 36,21%, της Έφης Αχτσιόγλου. Ακολουθούν, ο Νίκος Παππάς με 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,28%.

Οι επιλογές Τσακαλώτου και Παππά θα κρίνουν το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής
Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη κιόλας στιγμή από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το τι θα πράξουν ο κ. Τσακαλώτος και κ. Παππάς αναφορικά με τις συμμαχίες και τα στρατόπεδα ενόψει της επόμενης Κυριακής και του δεύτερου γύρου ανάμεσα σε Κασσελάκη – Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Γιάννη Φασουλά, λαμβάνοντας υπόψιν το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Τσακαλώτος δεν δείχνει να συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του κ. Κασσελάκη. Αναφορικά με τον κ. Παππά, δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το αν θα υποστηρίξει κάποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο.

Αναμένεται εβδομάδα ζυμώσεων και παρασκηνίου, καθώς η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Κασσελάκης πιθανόν να ενισχύσουν τις συμμαχίες τους αλλά και να κερδίσουν νέες, ώστε να εξασφαλίσουν τα αποτελέσματα την ερχόμενη Κυριακή.

Σ. Κασσελάκης: «Έγινε το πρώτο βήμα για προοδευτική κυβέρνηση»
«Αναφορικά με την σημερινή μέρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές της εκλογικής διαδικασίας όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν σκληρά για την δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσους ήταν στις εφορευτικές επιτροπές. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα, απρόσμενα μεγάλο», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το προβάδισμά του στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Όπου είχα πάει τις τελευταίες εβδομάδες, την πρώτη εβδομάδα, ο κόσμος μου έλεγε «να αντέξεις, να αντέξεις» λόγω των επιθέσεων από όλα τα συστήματα. Την δεύτερη και τρίτη βδομάδα όμως έγινε «είσαι η ελπίδα μας» και θέλω να απευθυνθώ σε αυτόν τον κόσμο και να του πω έγινε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα, το έχει ανάγκη ο κόσμος».

«Θα πρέπει όλοι να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες και να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση, η οποία αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπεί την ιστορία του κόσμου επαρκώς. Πάμε για τη νίκη».

Διαβάστε περισσότερα στο

Δείτε και αυτά