Ποιος είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ταξιδιωτικός κλάδος σε όλο τον κόσμο

Η αγορά τουρισμού κρουαζιέρας είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ταξιδιωτικός κλάδος σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει το Future Industry Insights (FMI).

Η κρουαζιέρα ενσωματώνει όλες τις πτυχές της τουριστικής βιομηχανίας, όπως η μεταφορά, η διαμονή, τα αξιοθέατα και η φιλοξενία.

Ο κλάδος του τουρισμού κρουαζιέρας είχε αξία αγοράς 5,3 δις δολαρίων το 2022.
Αναμένεται ότι θα φτάσει σε αξία αγοράς 17,8 δις δολαρίων μέχρι το 2033, σημειώνοντας αύξηση με CAGR 12,1% από το 2023 έως το 2033.
Από το 2018 έως το 2022, οι πωλήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού κρουαζιέρας. Κατέγραψε CAGR 8,3%, φθάνοντας συνολικά τα 4,6 δις δολάρια το 2018.
Μεταξύ 2018-2022, οι πωλήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού κρουαζιέρας, καταγράφοντας CAGR 8,3%.

Ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι ένας τεράστιος επιχειρηματικός κλάδος

Πριν από την πανδημία, η βιομηχανία κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο φιλοξένησε 29,7 δισεκατομμύρια επιβάτες.
Αυτό δημιούργησε θέσεις εργασίας για σχεδόν 1,8 δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο και έδωσε περίπου 150 δις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία.

Η παγκόσμια αγορά τουρισμού κρουαζιέρας θα αναπτυχθεί εκθετικά κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.
Αυτό οφείλεται στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος ταξιδιωτών και στις τελευταίες εξελίξεις στις εγκαταστάσεις και τις προσφορές της κρουαζιέρας εν πλω.

Οι πιο πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα σε πολλά κρουαζιερόπλοια αναμένεται να προωθήσουν τη ζήτηση για την αγορά τουρισμού κρουαζιέρας κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Αρκετές εταιρείες κρουαζιέρας προσφέρουν υπηρεσίες όπως θεραπείες σπα στο δωμάτιο, προσομοιωτές αλεξιπτωτιστών, περιπετειώδεις δραστηριότητες, θαλάσσια ακροβάτη, κ.λπ.
Οι δραστηριότητες αυτές λέγεται ότι προσελκύουν τουρίστες και αναμένεται να κλιμακώσουν το μερίδιο της επισκεψιμότητας στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο

Δείτε και αυτά