“Reframing Tourism” : Ολοκληρώθηκε το ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών, με τίτλο “Reframing Tourism”. Με στόχο τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του Τουρισμού για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομική ανάπτυξη, το Συνέδριο επικεντρώθηκε στη χαρτογράφηση της βιώσιμης μετάβασης του τουριστικού επιχειρείν και του ευρύτερου θετικού αποτυπώματός του.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Παράσχης, στην εισαγωγική του ομιλία επισήμανε ότι «η οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα επαναπροσδιορίζουν τις ανάγκες, τον δημόσιο διάλογο και τα τουριστικά μεγέθη, διαμορφώνοντας έναν νέο πλαίσιο ανάπτυξης για τον ελληνικό Τουρισμό». Επιπλέον, ανέφερε ότι ο ΣΕΤΕ καλείται να επιτελέσει τη θεσμική του αποστολή, εκφράζοντας την ενότητα του τουριστικού τομέα, και εκκινώντας σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών για τη μετάβαση των τουριστικών επιχειρήσεων σε βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Τέλος, ο κ. Παράσχης ανακοίνωσε τη νέα πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ εντός του 2024 για την ανάπτυξη μεθοδολογίας και εργαλείων για τη μετάβαση και πιστοποίηση των τουριστικών επιχειρήσεων προς βιώσιμη λειτουργία.


Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στην κεντρική της ομιλία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στοχεύουμε στο να συνθέσουμε ένα τουριστικό προϊόν πρότυπο στο διεθνές περιβάλλον που θα αναπτύσσεται με γνώμονα το μέτρο, την ισορροπία και τις αρχές της βιωσιμότητας. Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί για εμάς η οικονομική ανάπτυξη με παράλληλη εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, με μέριμνα για το φυσικό περιβάλλον και το πολιτιστικό κεφάλαιο και με την διαφύλαξη και ανάδειξη  της ταυτότητας των προορισμών.»

Δείτε και αυτά