Στις 19 Ιανουαρίου 2024 ο πρώτος αγώνας Downhill στο Streif

Το 2024, οι αγώνες Hahnenkamm θα διεξαχθούν για 84η φορά. Η αγωνιστική εβδομάδα διαρκεί από τις 15 έως τις 21 Ιανουαρίου και στις 19 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί  ο πρώτος αγώνας κατάβασης – το Kitzbühel Downhill  στο Streif, στην δυσκολότερη πίστα σκι στον κόσμο. Η δεύτερη κατάβαση, το Hahnenkamm Downhill, θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα -στην ίδια διαδρομή- και το σλάλομ στο Ganslernhang στις 22 Ιανουαρίου.

Το πιο διάσημο Skirace στον κόσμο διεξήχθη για πρώτη φορά στο Kitzbühel το 1931, και τότε ουδής μπορούσε καν να φανταστεί ότι θα έθετε τα θεμέλια για ένα από τα μεγαλύτερα χειμερινά αθλητικά γεγονότα στον κόσμο. Με τις δεκαετίες, τόσο η κατάβαση στο Streif όσο και το σλάλομ στο Ganslernhang έχουν εξελιχθεί σε κλασικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι. Για πολλούς αθλητές, μια νίκη σε μια από τις δύο πλούσιες σε παράδοση πίστες ισοδυναμεί με Ολυμπιακή νίκη.

Τα εισιτήρια διατίθενται μόνο εκ των προτέρων, δεν υπάρχει πώληση στην τοποθεσία,  στη διεύθυνση email ticket@hahnenkamm.com   Τα παιδιά έχουν δωρεάν είσοδο, το νεανικό εισιτήριο κοστίζει 15 EUR και το εισιτήριο για ενήλικες είναι διαθέσιμο από 30 EUR.

Περισσότερες πληροφορίες στο :

Δείτε και αυτά